Зеленський мав зустріч з Дудою: що обговорили президенти України й Польщі
Зеленський мав зустріч з Дудою: що обговорили президенти України й Польщі

Зеленський мав зустріч з Дудою: що обговорили президенти України й Польщі

Окрема розмова стосувалася протиповітряної оборони, яка необхідна Україні для протидії російським масованим атакам. Остання з них була як раз у день саміту – вночі та вранці 11 квітня.

Зеленський поговорив з Дудою про ППО

У своєму телеграм-каналі український президент зазначив, що під час двосторонньої зустрічі у Вільнюсі він поінформував свого польського колегу Анджея Дуду про нічні ракетні обстріли об’єктів енергетики. Зокрема, Зеленський розповів про важку ситуацію в Харкові.

Український очільник також зазначив, що наша держава критично потребує посиленої підтримки партнерів. Передусім це стосується надання засобів протиповітряної оборони та ракет для них.

Політики також обговорили підготовку Глобального саміту миру у Швейцарії, співпрацю щодо приєднання нашої держави до ЄС і НАТО, а також підготовку двосторонньої безпекової угоди.

Дякую за послідовну підтримку України та незмінну оборонну допомогу,
– сказав Зеленський.

Зеленський і Дуда зустрілися на саміті Тримор'я / Відео з акаунту Володимира Зеленського у соцмережі Х

Дуда видав нові заяви про ППО і ракети до них для України

  • Президент Польщі відповів на закиди щодо того, що його країна не надає системи ППО Patriot Україні. Польський очільник заявив, що його країна наразі не має систем ППО Patriot, а ті батареї, які були розгорнуті в Польщі, належать армії США.
  • Дуда також нагадав, що з усіх держав, які є сусідами України, що піддалася вторгненню Росії, саме в Польщі російська ракета завдала шкоди і прилетіла. Тому ці комплекси наразі захищають польські збройні сили від можливих обстрілів.
  • Дуда також зазначив, що цього дня під час двосторонньої зустрічі він і Володимир Зеленський обговорювали тему запасів ракет, які Польща досі має із радянських часів. Зокрема, обговорювалася можливість їх передачі Україні, щоб забезпечити необхідну протиповітряну оборону нашої держави від російських обстрілів.
Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины Польща Новости политики Оружие Президент Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом