Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів
Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів

Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів

Президент Володимир Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів.

Як передає Укрінформ про це Зеленський повідомляє у Фейсбуці.

"Поспілкувалися про нашу країну, її майбутнє, про те, яким буде мир для України. Щира розмова. Дякую кожному й кожній, хто був на зустрічі. Дякую за спілкування!", - наголосив Президент.

Відео: Офіційний канал Президента України

Як повідомляє пресслужба ОП, Зеленський поспілкувався з молоддю про нашу країну, її майбутнє та роботу над аналогом плану Маршалла для України. За його словами, в цьому плані основне питання – відновлення України: її енергетики, технологій, економіки. За попередніми розрахунками, ідеться про близько 700 млрд дол. США. Утім, ця сума не остаточна.

«Ми з вами не знаємо реальних сум, тому що ми не закінчили війну. Коли вона закінчиться, буде проаналізовано все. В принципі, партнери погоджуються, що відновлювати Україну будуть усі. Що суми такі, скажімо так, зрозумілі, і вони доступні. Будемо вірити й сподіватися на порядність партнерів – те, що вони говорять, що вони це акцептують, а не просто говорять», – сказав він.

Зеленськийтакож упевнений у тому, що в найближчі роки Україна стане членом ЄС і НАТО.

Президент Зеленський зустрівся зі студентами чернівецьких університетів / Фото: Офіс Президента

«НАТО – це для нас зовнішній захист і, безумовно, найкращі гарантії безпеки. Але також я переконаний у тому, що ми посилимо й наш внутрішній захист. Ми зміцнимо нашу безпеку на кордонах, у містах, у громадах. У майбутньому буде зовсім інший підхід і до безпеки, і до будівництва», – зазначив Президент України.

Глава держави додав, що після закінчення війни в нашій країні також розвиватимуться різні напрями освіти: медична, психологічна, безпекова та будівельна. Україна потребуватиме таких фахівців.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у Чернівцях зустрівся з представниками Світового конгресу українців (СКУ).

Теги по теме
Владимир Зеленский Черновцы
Источник материала
Поделиться сюжетом