Маляр заявила, що немає чого скиглити оборонцям
Маляр заявила, що немає чого скиглити оборонцям

Маляр заявила, що немає чого скиглити оборонцям

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр у телеефірі Суспільного посварилася з народною депутаткою від партії Голос Інною Совсун під час обговорення теми демобілізації військових.

Депутатка намагалася наголосити на важливості демобілізації військових та зазначила, що її чоловік воює «на нулі» з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Маляр постійно перебивала Совсун та повторювала, що норма про те, що демобілізація не можлива під час дії воєнного стану, міститься у Конституції.

«Немає чого скиглити оборонцям — вони ж мали читати Конституцію і знали, що воювати потрібно буде до закінчення воєнного стану», - заявила Маляр.

Маляр  додала, що можливість відпочинку військовим дає ротація і сказала Совсун, що якщо її чоловік не мав відпустки за увесь цей час, то це «порушення прав людини».

«Ротація нікого не врятує. Це можливість відпочити, а не повернутись до нормального життя», — сказала нардепка.

Маляр продовжувала наголошувати, що у Конституцію була закладена відповідна норма, тож військовослужбовці мали бути готові до такого розвитку подій.

Після цього Совсун заплакала.

В Instagram нардепка прокоментувала конфлікт, зазначивши, що досі не може «оговтатися» від сказаного Маляр.

«Зайшла в метро на своїй станції, випадково сіла в потяг в протилежний бік. Щось я не можу оговтатись після почутої вчора фрази Ганни Маляр про те що „Ну ті чоловіки. які мобілізувались у перший день. Вони ж знали, що це до кінця війни… Самі винні“, ага. Як тепер це забути?», — написала вона.

На скандал також відреагувала співголова партії Європейська солідарність Ірина Геращенко, яка також була присутня на телеефірі разом з Маляр та Совсун.

Геращенко зазначила, що нардепка говорила «від імені сотень тисяч дружин, доньок та коханих» та висловила їй величезну повагу та подяку.

За словами Геращенко, Маляр висловила позицію влади, яка «не має поваги» до військових та їх родин.

«Нуль емпатії, нуль поваги до воїна і їх родин, нуль людяності. Каліброване хамство. Це не просто провал комунікації. Це усвідомлена позиція, коли на військових вже зараз перекладають відповідальність. За все», — написала Геращенко.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом