Як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаного: чи замінить він прихід до ТЦК
Як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаного: чи замінить він прихід до ТЦК

Як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаного: чи замінить він прихід до ТЦК

Наразі це добровільна процедура, тому якщо людина бажає, вона реєструється в електронному кабінеті. Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Як буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного

Веніславський розповів, що держава має долучитися до того, щоб вся інформація про військовозобов'язаних була оцифрована. Він також зауважив, що наразі створення електронного кабінету військовозобов'язаного – добровільна процедура, проте з часом держава планує забезпечити створення таких кабінетів для всіх військовозобов'язаних.

За словами нардепа, такий електронний кабінет дозволить військовозобов'язаним актуалізувати свої дані в будь-який час і з будь-якої точки світу.

Це є альтернативою фізичного приходу до ТЦК СП для оновлення даних, людина дистанційно з будь-якого місця України чи світу, якщо ми говоримо про перебування за кордоном, може актуалізувати свої дані, і вона виконає вимогу закону,
– зазначив Веніславський.

Мобілізація в Україні: останні новини

  • Заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк розповів, що наразі зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян. Він додав, що вже зацифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації, в усіх 24 регіонах України та Києві.
  • У Міноборони повідомили, що законопроєкт про демобілізацію можуть внести в Раду найближчими місяцями. Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що готувати цей законопроєкт будуть спільно з Міноборони України, а також представниками Генштабу.
  • Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, що Рада може знову зібратися для голосування щодо нового закону про мобілізацію. Усе через те, що у нардепів є право заблокувати підписання президентом. Втім, вона сподівається, що до цього не дійде.

Теги по теме
Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом