Допомога в 50 млрд євро: Єврокомісія схвалила план реформ для України
Допомога в 50 млрд євро: Єврокомісія схвалила план реформ для України

Допомога в 50 млрд євро: Єврокомісія схвалила план реформ для України

Європейська комісія схвалила план реформ українського уряду Ukraine Plan у межах програми Ukraine Facility, яка передбачає надання Україні 50 млрд євро

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у мережі X (Twitter).

Вона вважає, що український план реформ та інвестицій пропонує міцну основу для “більш сучасної, процвітаючої України на шляху до ЄС”.

"Сьогоднішнє схвалення Єврокомісією плану щодо України є великим кроком вперед. Це відкриває шлях для регулярних виплат за €50 мільярдною програмою для України", - написала вона.

Ukraine Facility - інструмент, що передбачає можливість отримання Україною у 2024-2027 рр. фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. З них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, в інвестиційний фонд - 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку - 4,76 млрд євро.

20 березня Україна отримала перші 4,5 млрд євро у межах перехідного фінансування.

  • 28 лютого ЄС остаточно схвалив чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро. Це інструмент Ukraine Facility, який допоможе уряду України фінансувати дефіцит бюджету, збільшить інвестиції в економіку та пришвидшить членство України в ЄС.
  • 18 березня уряд ухвалив план для програми Ukraine Facility. У Єврокомісії назвали це великим досягненням.
Теги по теме
Украина Евросоюз Еврокомиссия
Источник материала
Поделиться сюжетом