Приберуть здуття живота та допоможуть схуднути: 4 найкращі протизапальні спеції
Приберуть здуття живота та допоможуть схуднути: 4 найкращі протизапальні спеції

Приберуть здуття живота та допоможуть схуднути: 4 найкращі протизапальні спеції

Часто вплив спецій та припав на наш організм недооцінюється, оскільки їх вважають лише підсилювачами смаку. Але переваги спецій не тільки в цьому, вони приносять величезну користь для здоров'я.

Різноманітні спеції є на кожній кухні, але серед величезного розмаїття є ті, що здатні боротися із запаленням в організмі, зменшувати здуття і навіть прискорювати обмінні процеси та допомагати у схудненні. Дієтологи розповіли про найкорисніші протизапальні спеції, які обов'язково мають бути у вашому раціоні. Про це пише She Finds.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Кориця

Фото: Pixabay

Кориця пропонує більше, ніж просто чудовий смак. Багата на антиоксиданти та потужні протизапальні властивості, кориця допомагає заспокоїти травний дискомфорт і зменшити здуття живота, знімаючи запалення в шлунково-кишковому тракті. Крім того, доведено, що кориця покращує чутливість до інсуліну і регулює рівень цукру в крові, що може допомогти в схудненні, сприяючи кращому контролю рівня глюкози і зменшуючи тягу до солодкого.

"Одна з найкращих протизапальних спецій — кориця", — каже дієтологиня Тріста Бест, додаючи, що ця спеція "містить потужні антиоксиданти і протизапальні сполуки, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі".

"Кориця має протизапальні властивості і може допомогти зменшити здуття живота, сприяючи травленню", — каже дієтологиня Мері Сабат. Ці переваги виникають завдяки антиоксидантній сполуці, що міститься в спеції, відомій як коричний альдегід.

Куркума

Фото: Freepik

Куркумін — активна сполука куркуми, має потужні протизапальні властивості, що допомагають полегшити травний дискомфорт і здуття живота, знімаючи запалення в шлунково-кишковому тракті. Крім того, куркумін сприяє зниженню ваги, покращуючи жировий обмін, підвищуючи чутливість до інсуліну і зменшуючи накопичення вісцерального жиру.

"[Куркума] є природним протизапальним засобом і допомагає запобігти здуттю живота", — ділиться дипломована медсестра Кріста Елкінс. Як уже зазначалося, ця яскрава спеція може сприяти зниженню ваги за рахунок поліпшення здатності організму використовувати інсулін.

Імбир

Фото: Pixabay

Ще одна спеція, яку варто додати до цього списку, — це імбир. Експертка з харчування докторка Меліна Джамполіс зазначає, що імбир — це розумний додаток до ваших кулінарних шедеврів, відомий своєю здатністю знімати запалення, здуття живота та усувати підвищене газоутворення.

"Імбир унікальний для зниження ваги, оскільки він містить сполуки, відомі як гінгероли та шогаоли", — каже Бест. "Ці сполуки створюють антиоксидантний ефект в організмі, що зменшує пошкодження вільних радикалів в організмі. Це пошкодження призводить до збільшення окисного стресу, який може як викликати, так і посилити ожиріння. Це пошкодження відбувається на клітинному рівні, що призведе до зниження метаболізму, енергії та багато чого іншого".

"Імбир знизив індекс маси тіла (ІМТ) у жінок з ожирінням в одному дослідженні після того, як вони з'їдали два грами (приблизно 1/2 чайної ложки) імбирного порошку на день", — додає доктор Джамполіс. "Він трохи збільшує кількість спалюваних калорій, сприяє насиченню, оскільки зменшує кількість споживаної їжі, а також покращує здоров'я кишкового мікробіома".

Насіння фенхелю

Можливо, ви не здогадувалися, але насіння фенхелю входить справді корисним для контролю ваги, зменшення здуття живота та покращення загального стану кишківника.

"Насіння фенхеля містить натуральні спазмолітики й анетол, які підтримують здорову діяльність кишечника", — пояснює Тайєр. "Багато людей занурюють насіння фенхеля в гарячу воду, щоб поліпшити травлення після їжі, але його також можна додавати у каву. Насіння фенхелю має як антибактеріальні, так і антибіотичні властивості, що сприяють здоровому травленню та зменшують кількість небажаних мікроорганізмів у кишечнику, які можуть призвести до здуття живота та інших неприємних симптомів".

Нагадаємо, 5 спецій, які потрібно додавати до кави щодня.

раніше Фокус писав про те, що, додавши у свою ранкову вівсянку одну зі спецій, ви не тільки поліпшите її смак, а й прискорите свій метаболізм.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом