Школярі Запоріжжя матимуть всього два місяці літніх канікул. Що відомо
Школярі Запоріжжя матимуть всього два місяці літніх канікул. Що відомо

Школярі Запоріжжя матимуть всього два місяці літніх канікул. Що відомо

В Запоріжжі навчальний рік у школах триватиме до першого липня, тож діти матимуть лише два місяці літніх канікул. Про це повідомила начальниця Центрального відділу освіти департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Вікторія Кінебас. 

За словами посадовиці, в червні школярі відвідуватимуть уроки та проводитимуться консультативні заняття. Таке рішення прийняли у звʼязку з тривалою дистанційною освітою та неможливістю проводити повноцінно навчання через часті повітряні тривоги, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Акцент

"Освітній процес завершується з першого липня, тому в червні місяці ще проводяться і консультативні заняття, і уроки. Проводиться робота над надолуженням освітніх втрат, тому що ми розуміємо, що і дистанційна форма навчання, і повітряні тривоги не надавали можливості проводити уроки стовідсотково", – сказала Кінебас. 

Нагадаємо, учні 23 шкіл Запоріжжя навчаються у змішаному форматі вперше з початку повномасштабної війни Росії проти України. Начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров особисто відвідав кілька закладів освіти і повідомив, що всі школярі задоволені, батьки спокійні, а освітяни активно працюють. 

Рішення про відвідування закладів освіти ухвалюють лише батьки, адже існують певні ризики через часті обстріли міста. Попри це, посадовець повідомив що до 1 вересня 2024 року близько 40 тисяч школярів матимуть доступ до очного навчання. 

Також на необхідності проведення офлайн уроків наголошував заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький. Він зауважив, що в дітей не тільки погіршився рівень знань у звʼязку з дистанційним навчанням, але їм бракує і соціалізації. Тож у таких містах, як Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпро і Миколаїв мають створюватися підземні школи для повноцінного доступу до освіти. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, що у Харкові збудували першу підземну школу, яка має 20 класних кімнат і може прийняти 900 учнів у дві зміни.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом