Співвідношення артилерійських снарядів на фронті складає 1 до 10, – Зеленський
Співвідношення артилерійських снарядів на фронті складає 1 до 10, – Зеленський

Співвідношення артилерійських снарядів на фронті складає 1 до 10, – Зеленський

Наші захисники надзвичайно сильно відчувають нестачу артилерійських снарядів. Це ускладнює процес утримання на своїх позиціях та відбиття штурмів ворога.

Росіяни будуть відтісняти нас кожен день

Український лідер Володимир Зеленський наголосив, що аби перемогти у цій війні потрібно бути набагато сильнішим за свого ворога. Однак наразі Збройні Сили України потерпають від нестачі потрібного озброєння, яке необхідне задля подальшого ведення боротьби.

На сьогодні у нас співвідношення артилерійських снарядів 1 до 10. Чи зможемо ми втримати позиції? Ні. У будь-якому випадку, з такою статистикою вони будуть відтісняти нас кожен день,
– сказав президент.

За його словами, для того, щоб захистити території, які перебувають під контролем України, необхідно перейти від одиниці до рівних цифр, тобто 10 – 10. Зокрема, Росія постійно отримує додаткове озброєння від своїх союзників, он-як від Ірану.

Не снарядами єдиними

Зеленський в інтерв'ю також зауважив, що Україні бракує зброї, щоб воювати. Наразі російська армія значно переважає українську: літаків у ворога 30 проти нашого одного. Він наголосив, що про жодний паритет навіть не йдеться.

Ті літаки, які окупанти підіймають із Криму, сягають 400 – 500 кілометрів, залежно від глибини їхньої точки злету. Звісно, за цих умов Україні дуже складно, а допомога затримується.

Чехія законтрактувала перші 180 тисяч снарядів

Ще в лютому президент Чехії Петр Павел заявив про те, що його країна у межах власної ініціативи знайшла для України 800 тисяч снарядів, але для їхньої передачі потрібне фінансування.

За словами прем'єр-міністра Чехії Петр Фіала, ситуація в Україні є критичною. Успіх чеської ініціативи з пошуку боєприпасів для України пояснюється її "оманливою простотою".

Ми працюємо над тим, щоб отримати ще 300 тисяч снарядів і вже уклали контракти на перші 180 тисяч. Вони будуть доставлені на український фронт найближчими місяцями,
– повідомив Фіала.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом