"Добрих слів недостатньо": прем'єр Нідерландів назвав шляхи збільшення систем ППО для України
"Добрих слів недостатньо": прем'єр Нідерландів назвав шляхи збільшення систем ППО для України

"Добрих слів недостатньо": прем'єр Нідерландів назвав шляхи збільшення систем ППО для України

Про це Рютте заявив за результатами зустрічі в НАТО, передає кореспондентка 24 Каналу у Брюсселі.

Шляхи збільшення систем ППО для України

Рютте зазначив, що зустріч на рівні Нідерландів, Данії, Чехії та генсека НАТО Єнса Столтенберга відбулась на фоні масових російських атак в Україні. За словами Рютте, інтенсивність обстрілів останніми тижнями лише зростає.

"Щодня під обстріл потрапляють житлові будинки, школи, інфраструктура. І це робить життя людей, які там живуть, все важчим і важчим. На додачу до цього, українці все частіше страждають від обстрілів касетними бомбами, які запускаються з-за лінії фронту", – сказав нідерландський лідер.

Він наголосив, що саме тому Захід має продовжувати надання допомоги для України, зокрема системи ППО. Рютте наголосив, що "лише добрих слів та намірів для України недостатньо".

У цьому конкретному питанні протиповітряної оборони ми бачимо три шляхи. Один з них – виробляти більше самостійно в середньостроковій перспективі, дивитися, що ще ми можемо поставити в Україну з наших власних запасів, і купувати те, що є в наявності в усьому світі,
— сказав прем'єр Нідерландів.

Нідерланди разом із Чехією та Данією вже працюють над постачанням артилерійських снарядів для української армії. Тепер коаліція з трьох країн розгляне, як можна підтримати ініціативу Німеччини щодо постачання додаткових систем ППО. Водночас Рютте закликав працювати над розбудовою української армії, здатної протистояти російській загрозі в майбутньому і діяти відповідно до стандартів НАТО.

До слова, прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен закликала передати Україні додаткові системи ППО. Про це вона заявила за результатами зустрічі в НАТО.

Вона привітала рішення Німеччини передати ще одну систему Patriot для української армії та наголосила, що захист українського неба є вкрай важливим у той час, коли Росія активізує масовані ракетні обстріли.

Важливим питанням, яке ми всі повинні поставити на порядок денний, є питання про те, чи не краще нам відправити кілька наших власних систем протиповітряної оборони в Україну в той час, коли вони, а не ми, щодня намагаються відбити нескінченну російську атаку,
— сказала Метте Фредеріксен.

Вона наголосила, що відповідь на це питання має бути "так", оскільки Європа має ці системи для захисту неба.

Єнс Столтенберг проведе Раду НАТО – Україна

  • У своєму вечірньому зверненні 16 квітня Володимир Зеленський повідомив, що Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання ППО, відповідних систем і ракет.
  • Метою України є досягнення справжньої рівності в захисті з боку партнерів від терору.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі 17 квітня заявив, що засідання Ради Україна – НАТО за запитом президента Володимира Зеленського відбудеться у п’ятницю, 19 квітня, й буде присвячене нагальним потребам Києва в озброєнні. Відповідне рішення він оголосив після зустрічі з прем’єр-міністрами Нідерландів, Данії та Чехії.
Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
loader
loader