Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її
Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її

Наталія Гуменюк відреагувала на вимогу українського Медіаруху відсторонити її

В інтерв’ю «Радіо Свобода» керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру півдня заявила, що Медіарух навів у своїй заяві факти без доказів, а жодного порушення наказу №73 Об’єднаний пресцентр не допустив.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк відреагувала на заяву українського Медіаруху з вимогою відсторонити її та забезпечити доступ журналістів до висвітлення оборони Херсонщини.

В інтерв’ю «Радіо Свобода» Гуменюк заявила, що у заяві Медіаруху наведені факти без жодного доказу, а жодного порушення наказу №73 Об’єднаний пресцентр не допустив.

«По-перше, там зазначені факти абсолютно без жодного доказу.

По-друге, жодного порушення наказу №73 з боку Центру стратегічних комунікацій, Об’єднаного координаційного пресцентру не було допущено. Всі заходи проводилися відповідно до розпоряджень вищих штабів і відповідного наказу.

Висвітлення відбувалось в надскладних умовах. І те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії Каховської ГЕС — це абсолютна неправда. Було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня одразу після підриву Каховської ГЕС у спрощеному порядку. Всі пресофіцери мого напрямку працювали оперативно, самовіддано і логічно, але з огляду на безпеку операцій.

Тут треба розуміти, що під час війни ми працюємо над тим, щоб безпека операцій була збережена. Операція як бойовий компонент стратегічного планування перебуває у віданні командувача і його рішення є визначальним», — сказала Гуменюк.

Медійники також вимагають забезпечити доступ журналістів до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, де відбуваються ключові події, з урахуванням вимог Наказу №73 Головнокомандувача ЗСУ, а також провести ревізію чинних правил роботи пресцентрів ОК «Південь» та об’єднаного новоствореного ОУВ «Таврія».

Відповідну заяву медійники адресували Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському, міністру оборони України Рустему Умєрову та начальнику Генштабу ЗСУ Анатолію Баргилевичу. Її підписали вже майже півтори сотні українських редакцій та медійників.

Повний текст заяви Медіаруху читайте тут.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
увольнение
Источник материала
Поделиться сюжетом