Вчені знайшли "смертоносні бактерії-вампіри", які жадають людської крові
Вчені знайшли "смертоносні бактерії-вампіри", які жадають людської крові

Вчені знайшли "смертоносні бактерії-вампіри", які жадають людської крові

Вони відчувають хімічну речовину в крові людини і пливуть до неї.

Вчені зробили досить приголомшливе відкриття смертельно небезпечних бактерій-вампірів, які, за словами дослідників, постійно полюють за людською кров'ю.

Про це пише LADbible.

Дослідники з Університету штату Вашингтон, США, заглибилися в цю тему, вивчаючи, що керує деякими з найбільш смертоносних бактерій у світі.

Їхні результати – це щось на кшталт фільму жахів: бактерії насправді приваблює рідка частина крові, яка називається сироваткою. Зокрема, смертоносні мікроби одержимі чимось під назвою серин - амінокислотою, що міститься в людській крові. Вона також неймовірно поширена у протеїнових напоях.

Робота була опублікована в журналі eLife, який має на меті надати нові знання про те, як виникають інфекції кровотоку і як їх можна потенційно лікувати.

Арден Бейлінк, професор Коледжу ветеринарної медицини Університету штату Вашингтон і автор-кореспондент дослідження, сказав: "Бактерії, що потрапляють у кров, можуть бути смертельними. Ми дізналися, що деякі бактерії, які найчастіше спричиняють інфекції кровотоку, насправді відчувають хімічну речовину в крові людини і пливуть до неї".

Бейлінк та його колеги виявили, що принаймні три типи бактерій приваблює сироватка людської крові: Salmonella enterica, E. coli та Citrobacter koseri.

На жаль, ці мікроби вбивають і є одними з найбільших вбивць людей із запальними захворюваннями кишківника, які часто спричиняють кишкові кровотечі.

За допомогою потужної мікроскопічної системи дослідники змоделювали кишкову кровотечу, вводячи мікроскопічну кількість людської сироватки і спостерігаючи, як бактерії рухаються до джерела кровотечі. Реакція є надзвичайно швидкою: дослідники виявили, що хвороботворним бактеріям потрібно менше хвилини, щоб знайти сироватку.

Аспірантка WSU Сієна Гленн, головна авторка дослідження, сказала: "Дізнавшись, як ці бактерії здатні виявляти джерела крові, в майбутньому ми зможемо розробити нові ліки, які блокують цю здатність. Ці ліки можуть покращити життя та здоров'я людей, які мають високий ризик інфікування крові".

Источник материала
Поделиться сюжетом