19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як врятувати рибу, яка "переїла солі": прості лайфхаки
Як врятувати рибу, яка "переїла солі": прості лайфхаки

Як врятувати рибу, яка "переїла солі": прості лайфхаки

Є вихід із неприємними ситуації

Ми розповідали, де на кухніне варто зберігати олію. Тепер розповідаємо, як виправити ситуацію, якщо риба, яку ви засолити самі або придбали готовою, "переїла" солі.

Солона риба — це чудова закуска або основна страва, яка подобається багатьом. Її можна купити готову або засолити самостійно. Проте, трапляється, що риба виходить занадто солоною. Разом із ProstoWay розповідаємо про кілька способів, які допоможуть вам врятувати пересолену рибу.

Промивання

Якщо риба лише злегка пересолена, просто промийте її під проточною водою протягом декількох хвилин. Це допоможе частково видалити зайву сіль.

Вимочування

Замочіть рибу в холодній воді на 15-30 хвилин. Для кращого ефекту можна додати трохи молока або лимонного соку. Чим довше риба буде вимочуватися, тим менш солоною вона стане. Проте, важливо не переборщити, адже тривале вимочування може негативно вплинути на текстуру та смак риби.

Молоко

Замочіть рибу в холодному молоці на 20-40 хвилин. Молоко не лише допоможе видалити зайву сіль, але й зробить рибу більш ніжною та соковитою.

Якщо ж риба сильно пересолена, її можна використовувати для приготування інших страв, де сіль не буде такою відчутною. Наприклад, можна приготувати рибні котлети. Ми саме ділились чудовим рецептом.

Источник материала
Поделиться сюжетом