Кулеба та глава МЗС Канади обговорили ППО для України
Кулеба та глава МЗС Канади обговорили ППО для України

Кулеба та глава МЗС Канади обговорили ППО для України


Україна сподівається отримати щонайменше 7 батарей Patriot “якнайшвидше” від партнерів та союзників.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з главою МЗС Канади Мелані Жолі, під час якої вони обговорили надання Україні додаткових систем ППО. Про це у середу, 17 квітня, повідомили у МЗС України.
 
Вказується, що Дмитро Кулеба поінформував свою колегу про удар Росії по житлових кварталах Чернігова, який  забрав 17 невинних життів та підкреслив, що цього могло б не статися, якби у України був захист. 
 
“Сторони обговорили кроки, які країни Великої сімки можуть зробити, щоб надати Україні додаткові системи ППО з усього світу”, – йдеться у повідомлені. 
 
“Завтра на зустрічі міністрів Великої сімки зустрінемося з країнами та інституціями, які здатні це зробити. Час діяти”, – додав міністр.

I began my visit to Italy by meeting with my Canadian friend .

I am grateful to Canada for its support, including its active role in returning Ukrainian children forcibly deported to Russia and assisting humanitarian mine clearance efforts.

I updated Melanie on…

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)

Раніше Дмитро Кулеба назвав умови, за яких Україна може припинити бити по НПЗ у Росії. Також він закликав “мислити своїми інтересами”.

Кулеба розповів, як “вибивав” Patriot для України



Теги по теме
Украина Канада
Источник материала
Поделиться сюжетом