Не просто суха каша: з чим приготувати гречку, щоб вона сподобалась всім
Не просто суха каша: з чим приготувати гречку, щоб вона сподобалась всім

Не просто суха каша: з чим приготувати гречку, щоб вона сподобалась всім

Відварена в каструлі гречка часто виходить достатньо сухою та прісною. Але така крупа насправді може бути дуже смачною. Для цього її потрібно протушкувати з фаршем та овочами на сковорідці.

Ідея приготування ситної гречки з фаршем опублікована на сторінці фудблогера Алекса Міля (mil_alexx_fit) в Instagram. Фарш підійде будь-який.

Інгредієнти:

  • гречка (суха) – 350 г
  • фарш – 550 г (яловичина, телятина, курка)
  • цибуля – 120 г
  • часник – 2-3 зубчика
  • морква – 140 г
  • зелень (кріп і петрушка) – 15 г
  • вода – 700-900 мл
  • томати – 3 ст.л.
  • сіль, перець, паприка

Спосіб приготування:

1. Влити каплю олії на сковорідку.

2. Викласти нарізані цибулю і часник.

3. Смажити 3-4 хвилини.

4. Додати моркву порізану великими шматочками.

5. Перемішати і готувати ще 3-4 хвилини.

6. Додати фарш, перемішуючи готувати 10-12 хвилин.

7. Додати спеції, томат.

8.. Всипати суху гречку і залити водою, щоб все покрити.

9. Перемішати і готувати при закритій кришці, на середньому вогні, поки не википить уся вода приблизно 15-20 хвилин.

10. Посипати подрібненою зеленню.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Гречка з фаршем та грибами
  • Гречка-омлет з помідорами та сиром
  • Гречка з м'ясом у горщику в духовці
Источник материала
Поделиться сюжетом