Навіть м’ясоїди будуть у захваті: рецепт пісного паштету з печериць
Навіть м’ясоїди будуть у захваті: рецепт пісного паштету з печериць

Навіть м’ясоїди будуть у захваті: рецепт пісного паштету з печериць

Ми поділимось з вами чудовим рецептом пісного паштету з грибів.

Під час посту хочеться не лише їсти ситно та корисно, але й насолоджуватися смачними та різноманітними стравами. Пісний паштет з печериць – це чудовий варіант, який легко приготувати та який сподобається всім членам родини.

Ця страва не лише смачна, але й ситна, адже печериці багаті на білок, вітаміни та мінерали. Паштет можна використовувати як намазування на хліб, крекери або овочі, а також як начинку для пиріжків, тарталеток або фаршированих яєць. Також, пропонуємо рецепт овочевого паштету.

Інгредієнти:

  • 500 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 морква
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 100 мл рослинного молока (соєвого, мигдального, вівсяного)
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень (за бажанням)

Приготування:

  1. Печериці помити, нарізати дрібними шматочками.
  2. Цибулю нарізати кубиками, часник – дрібно порубати, моркву натерти на тертці.
  3. У сковороді розігріти рослинне масло та обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  4. Додати до цибулі часник, моркву та печериці. Тушкувати протягом 15-20 хвилин, поки печериці не стануть м'якими.
  5. Додати борошно, перемішати та обсмажити протягом 1 хвилини.
  6. Поступово влити рослинне молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  7. Додати сіль та перець за смаком.
  8. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати протягом 5 хвилин.
  9. Зняти з вогню та дати трохи охолонути.
  10. Подрібнити паштет блендером до однорідної маси.
  11. За бажанням можна додати подрібнену зелень.
  12. Подавати паштет охолодженим.

Порада:

Пісний паштет з печериць можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.

Цей рецепт – це лише основа, ви можете експериментувати з інгредієнтами та додавати інші овочі, спеції та трави за вашим смаком.

Готову грибну намазку подаємо з домашнім хлібом. Також, пропонуємо рецепт пісного салату.

Источник материала
Поделиться сюжетом