Різниця 9 грн на літрі. Які ціни на бензин виставили українські АЗС та де потрібно платити 60 грн/л
Різниця 9 грн на літрі. Які ціни на бензин виставили українські АЗС та де потрібно платити 60 грн/л

Різниця 9 грн на літрі. Які ціни на бензин виставили українські АЗС та де потрібно платити 60 грн/л

В Україні продовжує дорожчати бензин А-95. За останню добу його вартість збільшилась на 4 коп./л – до 54,62 грн/л. А з початку поточного етапу зростання цін (7 березня) зросла на понад 3 грн/л. При цьому в окремих мережах АЗС ціни вже впритул підібралися до 60 грн/л.

Загалом, за даними Консалтингової групи "А-95", великі мережі заправок продають бензин по 50,98-59,99 грн/л. Таким чином, на ринку різниця у вартості пального перевищує 9 грн/л.

Найнижчі ціни встановили на заправках Motto 50,98 грн/л. А крім того:

  • Маркет – 50,99 грн;
  • Чинник – 51 грн;
  • Авантаж 7 - 51,45 грн;
  • ZOG – 51,5 грн.

Найдорожче ресурс продають у мережі SOCAR – 59,99 грн/л. А також:

  • WOG, ОККО – 57,99 грн/л;
  • Shell – 56,92 грн./л;
  • Neftek – 56,49 грн/л.

Преміальні мережі АЗС в Україні можуть підвищити ціну на бензин до 60 грн/л

Водночас, зазначив експерт ринку пального Дмитро Левушкін, преміальні мережі АЗС в Україні можуть підняти ціну на бензин до 60 грн/л – що, власне, вже майже зробила SOCAR. Однак ринкова ціна ресурсу нижча – і решта мереж продаватиме його дешевше.

"Якщо ми говоримо, що там намалюють на стеллі (т.зв. "стовп з цінами". – Ред.) АЗС преміального сегмента, то це, можливо, буде вище за 60 грн. Але реальна ціна буде нижчою", – сказав він.

Що буде з цінами на пальне до кінця весни

Зі свого боку, енергетичний експерт Олександр Сіренко розповів OBOZ.UA, що подальше підвищення цін на пальне навесні-2024 є малоймовірним. Адже ринок перенасичений ресурсом.

Він підкреслив: одним з ключових факторів, що впливають на це, є знижений попит. "Населення перестало активно використовувати автомобільний транспорт через різні обставини. Включаючи економічні та соціальні", – пояснив Сіренко.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, на деяких заправках українці ризикують отримати фальсифіковане пальне, використання якого загрожує серйозними ушкодженнями внутрішніх систем авто. Зокрема, це може призвести до руйнування фільтру та паливного насоса в баку. Найбільше ж ризикують заправитися контрафактом ті, хто купує пальне на невеликих АЗС далеко від великих населених пунктів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны