Економите гроші, але руйнуєте здоров'я: дієтологи попередили про небезпеку дешевих круп
Економите гроші, але руйнуєте здоров'я: дієтологи попередили про небезпеку дешевих круп

Економите гроші, але руйнуєте здоров'я: дієтологи попередили про небезпеку дешевих круп

Доступні для гаманця крупи можуть завдати шкоди здоров'ю. Якими кашами краще не зловживати, щоб потім не бігати лікарями, розповідає портал uapress.

Фахівці попереджають, що популярні крупи, які присутні в раціоні більшості людей, можуть завдати шкоди організму. Мова про вівсянку, рисову та манну каші.

Кухня, крупи. Фото: Знай.ua

При регуляторному споживанні цих круп з організму починає вимиватися такий корисний елемент, як кальцій. Як результат – підвищується ризик розвитку остеопорозу, а також можуть виникати неприємні відчуття у кінцівках.

Наприклад, у вівсяній каші міститься фітин, який заважає засвоєнню кальцію. В той самий час надмірна кількість манки в раціоні завадить організму повноцінно сприймати залізо та вітамін D.

Каша. Фото: скрін youtube

Не найкориснішим для здоров'я виявився і рис, саме - шліфована біла крупа. У процесі обробки вона позбавляється багатьох вітамінів і містить в основному крохмаль. Активно поїдання рису може негативно вплинути на роботу кишечника. Особливо шкідливо вживати цю кашу людям із зайвою вагою та запорами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, улюблений літній десерт може "нагородити" проблемами: розкрито неприємну правду про морозиво.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.

Источник материала
Поделиться сюжетом