20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Солдат можна не вводити: Зеленський розповів, як війська НАТО можуть допомогти Україні
Солдат можна не вводити: Зеленський розповів, як війська НАТО можуть допомогти Україні

Солдат можна не вводити: Зеленський розповів, як війська НАТО можуть допомогти Україні

Глава держави знову вказав на приклад Ізраїлю

Україна не відмовиться від допомоги своїх союзників у питаннях боротьби з російським повітряним терором. Наприклад, вони можуть збивати ракети, які можуть потенційно залетіти до повітряного простору інших країн.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським ЗМІ. За його словами, він не чув конкретних пропозицій щодо безпосереднього введення військ в Україну.

Він навів приклад нещодавнього обстрілу Ізраїлю з боку Ірану, де коаліція пустила в дію свої літаки для перехоплення ракет і дронів, і зазначив, що навіть якщо літаки союзних країн підійматимуться в повітря на своїй території, не кажучи вже про входження в український повітряний простір, то це дуже допоможе.

Зеленський наголосив, що безумовно ці ракети летять територією України, проте вже були прецеденти, коли вони входили у повітряний простір Польщі та Румунії.

"Нехай вони збивають ці ракети, я тільки аплодуватиму стоячи. І буду вдячним їм за це", — сказав глава держави.

За його словами, це є приклад відмінності між одними правилами для всіх союзників або подвійними стандартами.

Водночас Зеленський зазначив, що не чув пропозицій від світових лідерів щодо введення іноземних військ в Україну. Він зазначив, що від президента Франції Еммануеля Макрона також таких сигналів не надходило.

Як повідомляв "Телеграф", президент України Володимир Зеленський прокоментував заяви про можливість відправки в Україну іноземних військ, у тому числі армії Франції. Він наголосив, що прямо запросити не може, проте вважає, що іноземні бійці справді можуть бути корисними.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом