У Росії заблокували сайт «Репортерів без кордонів»
У Росії заблокували сайт «Репортерів без кордонів»

У Росії заблокували сайт «Репортерів без кордонів»

У Росії заблокували сайт міжнародної організації "Репортери без кордонів" та ще кількох видань.

Про це передає Укрінформ із посиланням на проєкт Роскомсвобода, який відстежує факти цензури у російському сегменті інтернету.

Причини блокування не вказані. Повідомляється, що це здійснюється на вимогу "державного органу", найменування якого також не вказано. Зазвичай ініціатором таких блокувань є генеральна прокуратура Росії.

"Репортери без кордонів" - неурядова організація, яка займається захистом свободи слова та журналістів у всьому світі. Серед іншого вона раз на кілька років публікує рейтинг "ворогів свободи преси" - політиків, які, на думку організації, утискають незалежні ЗМІ у своїх країнах. Від Росії до рейтингів останніх років входять глава країни Володимир Путін та голова Чечні Рамзан Кадиров.

Крім того, за даними Роскомсвободи, під блокування потрапив сайт фонду українського підприємця Віктора Пінчука - також на вимогу "невказаного держоргану", проєкт "OSINT-бджоли" (він допомагає за відкритими джерелами ідентифікувати російських військових, що воюють в Україні), черговий домен проєкту "Хочу жити" для російських солдатів, які бажають здатися в полон ЗСУ, та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення в Україну в Росії було заблоковано сотні тисяч інтернет-ресурсів, включаючи великі соцмережі та сайти багатьох незалежних ЗМІ.

Источник материала
Поделиться сюжетом