На Східному фронті загострилася ситуація: у ЗСУ назвали найгарячіші напрямки
На Східному фронті загострилася ситуація: у ЗСУ назвали найгарячіші напрямки

На Східному фронті загострилася ситуація: у ЗСУ назвали найгарячіші напрямки

Про це в ефірі телемарафону заявив речник ОСУВ "Хортиця". Підполковник Назар Волошин розповів, які саме напрямки зараз є найгарячішими, передає 24 Канал.

Ситуація загострилася, але під контролем Сил оборони

Речник зазначив, що останніми днями на Східному фронті ситуація дещо загострилася, втім, під контролем Сил оборони.

Також розповів, що в районі відповідальності ОСУВ "Хортиця" найгарячішими напрямками є Бахмутський та Авдіївський.

Тут ворожа армія не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовуючи при цьому всі види озброєння – артилерію, танки, безпілотники різних типів,
– сказав Волошин.

Підполковник додав, що також агресор застосовує авіацію для завдання ударів КАБами та ФАБами. Так ворог намагається досягти своєї мети.

Мета в них (окупантів – 24 Канал) одна-єдина – вийти на кордони Донецької області,
– підкреслив речник.

Підсумував, що ситуація в районі проведення бойових дій залишається складною, але контрольованою підрозділами Сили оборони.

Росія хоче захопити Часів Яр до 9 травня

  • Володимир Зеленський заявив, що країна-агресор хоче захопити Часів Яр Бахмутського району Донецької області вже до 9 травня.
  • На початку квітня Головнокомандувач ЗСУ повідомляв, що окупанти отримали чітке розпорядження від Путіна взяти це місто до дня, коли в Росії святкують перемогу у Другій світовій війні.
  • Президент розповів, що далі, вже у червні, росіяни хочуть розгорнути масштабний наступ. Задля цього до 1 червня ворог планує мобілізувати 300 тисяч бійців.
  • Глава держави висловив сподівання, що зброя надійде вчасно, і ми зможемо відбити ворога. Ба більше – розбити плани Росії щодо повномасштабних контрнаступальних дій в червні.
  • Зеленський розповів, що українським захисникам, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає техніки, щоб боротися з ворожими дронами-розвідниками, які коригують артилерійський вогонь агресор, а також не вистачає артилерійських снарядів.
Теги по теме
Война на Донбассе Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом