Стратегія війни може змінитись, – Маломуж пояснив слова Зеленського про "шанс на перемогу"
Стратегія війни може змінитись, – Маломуж пояснив слова Зеленського про "шанс на перемогу"

Стратегія війни може змінитись, – Маломуж пояснив слова Зеленського про "шанс на перемогу"

В етері 24 Каналу генерал армії у відставці, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж пояснив, що можуть означати слова Зеленського,зауваживши, що пакет від США – це стратегічна допомога.

"Найголовніше з того, що Зеленський говорив про наступальні операції, крім всього системного забезпечення, те, що стратегія ведення війни може змінитися. Перша складова – створення укріпрайонів, а друга – підготовка контрударів стратегічного рівня", – мовив Маломуж.

Яке значення для перемоги України має допомога від США

Комплексне розв'язання багатьох проблем передбачає перехід поступово в другій половині цього року до контрударів й розгортання наступальних операцій щодо звільнення, наприклад, Півдня.

Поряд з іншими програмами забезпечення допомога від США буде одним із визначальних пакетів, який забезпечить Збройні Сили України високоточним озброєнням, авіацією, зокрема винищувачами F-16, далекобійними ракетами ATACMS, бронетехнікою, керованими авіаційними бомбами, боєприпасами різних типів, мінометними й ракетними системами, радіолокаційними системами. Тобто це потужний пакет, який надасть змогу для проведення контрударів і можливих наступальних операцій.

Пентагон і ряд силових відомств уже готували передачу, тому велику кількість озброєння, техніки та боєприпаси перемістили в центральне командування в Європі. Частина ATACMS уже терміново можуть бути вивантажені буквально цього тижня.

Ми передбачаємо, що допомога буде швидка і конкретна. Вона має дуже важливе значення для нашої оборони й підготовки наступальних операцій,
– зазначив генерал армії у відставці.

За його словами, для перемоги над Росією потрібний комплекс дій, включно з допомогою і від наших союзників з Європи. Якщо узагальнити допомогу від низки європейських країн, то це буде другий великий пакет, який доповнюватиме американський. До того ж не менш важливе значення має закупівля боєприпасів та зброї за кордоном.

Це не тільки чеська ініціатива. Ми просто не будемо розкривати всі деталі, але це ряд ініціатив,
– наголосив Маломуж.

Нарешті Україна розгортає роботу власного військово-промислового комплексу. Сподіваємося, що через декілька місяців вже будуть сотні тисяч дронів власного виробництва. Також вже починають діяти балістичні ракети середній і малої дальності.

Палата представників схвалила допомогу Україні: останні новини

  • Від осені 2023 року у Сполучених Штатах не могли схвалити пакет допомоги Україні. Однією з причин був Спікер Палати представників США Майк Джонсон.
  • Тривалий час він відмовлявся від схвалення допомоги Україні, якщо документ не міститиме положення щодо захисту південного кордону. Проте врешті-решт політик змінив свою думку. За даними журналістів The New York Times, на його рішення винести на голосування законопроєкт про допомогу Україні вплинули оголошені дані розвідки, політичний тиск і зміна в особистих переконаннях.
  • Водночас бюрократичні процедури на цьому не закінчуються. Наразі законопроєкт об'єднають та направлять у Сенат. Очікується, що проблем з голосування там не буде і законопроєкт направлять вже на підпис до Джо Байдена.
Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом