Ми за крок від того, щоб Захід ввів війська в Україну, – Орбан зробив неочікувану заяву у мережі
Ми за крок від того, щоб Захід ввів війська в Україну, – Орбан зробив неочікувану заяву у мережі

Ми за крок від того, щоб Захід ввів війська в Україну, – Орбан зробив неочікувану заяву у мережі

Водночас Орбан вкотре зазначив, що не допустить того, щоб Будапешт був втягнутий у можливе введення західних військ в Україну.

Орбан сказав, що Захід нібито за крок, щоб відправити війська

На своїй фейсбук-сторінці Віктор Орбан поскаржився на те, що у європейській політиці нібито панують військові настрої. За словами глави угорського уряду, європейські лідери вже "занурилися у війну і сприймають її і ведуть її як свою власну війну".

Спочатку це були просто шоломи. Тоді санкції, але звичайно не на енергоносії. Потім прийшло доставлення зброї. Спочатку гармати, потім танки, потім літаки. Потім фінансова допомога. Гроші, гроші, зброя, але ситуація не покращується, а навіть погіршується. Ми за крок від того, щоб Захід ввів війська в Україну. Це вир війни, який може затягнути Європу в глибину. Брюссель грається з вогнем,
– бідкається Орбан.

Він також зазначив, що світові війни "ніколи не називають світовими війнами на початку", а лише в кінці. Однак він написав, що угорці знають, що таке війна і цього досить.

"Я переконаний, що ми повинні триматися осторонь цієї війни. Це не наша війна. Ми не хочемо війни і не хочемо, щоб Угорщина знову стала іграшкою великих держав. Тому ми повинні виступати за мир – вдома, у Брюсселі, Вашингтоні, ООН і НАТО", – пише глава угорського уряду.

Варто зазначити, що в цьому короткому дописі слово "війна" з'являється загалом 17 разів, причому "світова війна" згадується тричі.

Ідею про відправлення військ Заходу в Україну озвучував Макрон

  • Президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції 25 лютого зробив гучну заяву. Французький очільник обговорив можливість розгортання військНАТО в Україні під час конференції на підтримку країни.
  • Журналісти французького видання L'Independant зазначили, що президент Еммануель Макрон 7 березня під час зустрічі з лідерами партій країни озвучив можливий сценарій, за якого він готовий відправити війська в Україну. За даними ЗМІ, це може статися, якщо окупанти прорвуться у напрямку Києва чи Одеси.
  • Журналісти видання Le Monde зауважили, що Макрон дійсно замислюється над тим, щоб відправити війська на територію України. Це може статися вже з літа 2024 року.
Теги по теме
Евросоюз Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом