19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На них уже тиснуть: які країни мають потрібні для України системи ППО
На них уже тиснуть: які країни мають потрібні для України системи ППО

На них уже тиснуть: які країни мають потрібні для України системи ППО

Видання зазначає, що цього місяця Україна звернулася до союзників із проханням надати 7 додаткових систем ППО, оскільки Росія посилює ракетні обстріли по містах і енергетичній інфраструктурі країни.

Станом на зараз лише Німеччина оголосила, що передасть Україну одну систему Patriot.

Іспанію та Грецію закликали надати ППО

При цьому інші лідери ЄС під час саміту у Брюсселі закликали прем'єр-міністрів Іспанії та Греції Педро Санчеса і Кіріакоса Міцотакіса передати частину своїх систем Україні.

Зазначають, що ці дві країни на озбройні мають більш ніж дюжину систем Patriot, а також інші системи, як-от С-300. При цьому їхні потреби не такі актуальні, як потреби України.

"Ми всі знаємо, у кого вони є, ми всі знаємо, де вони розташовані, і ми всі знаємо, кому вони дійсно потрібні", – цитує співрозмовників видання.

При цьому на Польщу і Румунію, у яких також є Patriot, наразі менший тиск у питанні передачі систем ППО Києву, з огляду на їхнє "більш вразливе розташування на кордоні з Україною".

Скільки ППО є в України і скільки потрібно

  • Наразі Україна має щонайменше 3 системи Patriot, включно з однією, поставленою США, і двома, отриманими від Німеччини.
  • Раніше Володимир Зеленський заявляв, що для того, аби повністю закрити небо над Україною від російських ракет необхідно 25 систем Patriot.
Теги по теме
война НАТО Испания Греция
Источник материала
Поделиться сюжетом