Грядки ломитимуться від урожаю, якщо внести в ґрунт цю крупу наприкінці квітня
Грядки ломитимуться від урожаю, якщо внести в ґрунт цю крупу наприкінці квітня

Грядки ломитимуться від урожаю, якщо внести в ґрунт цю крупу наприкінці квітня

Завдяки такому трюку можна буде зробити навіть самий збіднілий ґрунт пухким і родючим.

Кмітливі господарі чого тільки не придумають задля поліпшення родючості ґрунту на своїй ділянці, щоб збільшити урожай. І одним з таких лайфгаків є додавання в землю гречки. Оскільки крупа – це безпечний біоматеріал, що під час свого розкладання збагачує ґрунт усіма необхідними мікроелементами. Розповідаємо, яка користь гречки для ґрунту і як її правильно додавати, щоб отримати максимальний урожай городини.

Яка користь гречки для ґрунту

Після внесення в землю, гречка починає розкладатися й виділяти ряд корисних речовин. Ось яка користь крупи для підвищення родючості землі:

  • Збагачення ґрунту органічними мікроелементами. За рахунок вмісту вітамінів та мінералів гречка має здатність в рази підвищувати родючість ґрунту, поліпшуючи його структуру і здатність утримувати вологу всередині.
  • Розпушування ґрунту. Гречка допомагає зробити щільний ґрунт більш пухкішим, що добре впливає на циркуляцію повітря й вологи в кореневій системі рослин. Тоді овочеві культури отримують більше корисних речовин від землі, води та повітря.
  • Розвиток корисної мікрофлори. Корисні мікроелементи крупи є прекрасним живленням для мікроорганізмів, які живуть у землі. Оскільки саме вони відіграють ключову роль у процесах перероблення органіки й забезпечення овочевих культур корисними речовинами.  

Як правильно вносити гречку, щоб підвищити урожай у кілька разів

  • Пряме внесення. Крупу можна просто рівномірно розсипати по поверхні, потім легенько втиснути в ґрунт. Опісля землю треба полити, так пришвидшиться процес розкладання гречки.
  • У вигляді компосту. Крупу можна додавати до компостних куп з органіки, це пришвидшить процеси розпаду гречки й підвищить якість кінцевого продукту в кілька разів.
  • Зелене підживлення. Можна просто вирощувати гречку, а потім закладати в ґрунт перед цвітінням. Це в рази поліпшить структуру та родючість навіть самого бідного ґрунту.

Бузок як живопліт: які сорти підійдуть, як правильно вирощувати

Ніколи не тримайте вдома ці квіти: які кімнатні рослини приваблюють тарганів

Посадіть кавуни в цьому місці – і вони виростуть великими та неймовірно солодкими

Источник материала
Поделиться сюжетом