"Ми розуміємо потреби": у МЗС Іспанії відповіли, чи передадуть Україні системи ППО
"Ми розуміємо потреби": у МЗС Іспанії відповіли, чи передадуть Україні системи ППО

"Ми розуміємо потреби": у МЗС Іспанії відповіли, чи передадуть Україні системи ППО

Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає кореспондентка 24 Каналу із засідання у Люксембурзі.

Іспанія розуміє потреби

За словами очільника МЗС Іспанії, країна робить все можливе, аби надати допомогу Україні. Раніше Мадрид вже передавав системи ППО Україні.

Іспанія вже надавала протиповітряну оборону в минулому і, звичайно, продовжуватиме робити все, що в її силах, щоб українці могли захистити свою свободу, свою демократію і всіх тих невинних цивільних, які гинуть під бомбардуваннями щодня,
– сказав Хосе Мануель Альбарес.

Він зазначив, що іспанський уряд розуміє потребу України у додаткових засобах ППО.

Надання Україні систем ППО: останні новини

  • Прем'єрка Естонії Кая Каллас заявила, що ті країни Європи, які мають Patriot не потребують їх зараз так сильно, як Україна. Також вона додала, що ситуація на полі бою залишається тривожною та партнери повинні відправляти Україні все, що просить Київ.
  • Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо повідомив, що в ЄС визнають, що Україна потребує більше зброї та систем ППО. Він заявив, що їх наша країна отримає найближчим часом.
  • Під час засідання Європейської Ради президент України Володимир Зеленський закликав передати нові системи ППО. Водночас президент Європейської Ради Шарль Мішель зазначив, що це не питання місяців, а "днів і тижнів".
  • У Повітряних силах наголосили, що Україні потрібні різні види озброєння, яке буде доповнювати одне одного. Йдеться як про підрозділи РЕБ, так і про системи Patriot. За словами Іллі Євлаша, має бути пропорційно заповнена ніша кожного із видів озброєння.
Теги по теме
Испания
Источник материала
Поделиться сюжетом