Нафтогаз готовий підтримувати розвиток біометанової галузі в Україні
Нафтогаз готовий підтримувати розвиток біометанової галузі в Україні

Нафтогаз готовий підтримувати розвиток біометанової галузі в Україні

Група Нафтогаз готова підтримати інвестиції у розширення виробництва біометану, сприяти його транспортуванню, а також має амбіції щодо викупу цього газу в українських виробників.

Про це сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов на відкритті Першого українського форуму з біометану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми впевнені у колосальному експортному потенціалі біометану. Ми підтверджуємо свої наміри з точки зору підтримки збільшення виробництва та інвестицій у нього. Ми також готові надати свою транспортну систему, систему зберігання газу. І безумовно Нафтогаз декларує свою амбіцію в частині викупу того об'єму біометану, який може бути вироблений в Україні", - сказав Чернишов.

Він нагадав, що, за оцінкою експертів, Україна може виробляти понад 20 млрд кубометрів біометану на рік, що зробить державу важливим гравцем на європейському ринку.

"Виробництво біометану - це природний крок нашої держави у "зелену" енергетику з усвідомленням тих ресурсів, які у нас вже є: розвинута інфраструктура зберігання газу, транспортування як всередині держави, так і на експорт, потужне аграрне виробництво. Ці фактори роблять Україну майбутнім лідером з виробництва біометану в Європі", - зауважив Чернишов.

За його словами, Україна має увійти в європейську родину як держава, що у першу чергу відіграватиме роль енергетичного хабу - в тому числі, і завдяки виробництву біометану.

Як повідомлялося, 20 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456 щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщуються трубопровідним транспортом через митний кордон України.

Теги по теме
Нафтогаз
Источник материала
Поделиться сюжетом