Один фейк суперечить іншому: як харків'яни сприймають зміну риторики пропагандистів
Один фейк суперечить іншому: як харків'яни сприймають зміну риторики пропагандистів

Один фейк суперечить іншому: як харків'яни сприймають зміну риторики пропагандистів

Однак харків'яни давно звикли до божевільних закидів росіян, розповіла кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко. Російські війська продовжують тероризувати місто щоденними атаками. Вдень 22 квітняокупанти вдарили по телевежі, частково зруйнувавши її.

Реакція харків'ян на фейки росіян

Кремлівські пропагандисти та навіть сам диктатор Владімір Путін періодично роблять цинічні заяви та поширюють фейки щодо наступу на Харків, евакуації населення з міста тощо.

Скільки ми б не спілкувалися з містянами на вулицях, коли, наприклад, робимо опитування, всі говорять, що насамперед цього не допустять і, по-друге, в це не вірять,
– мовила Черненко.

Люди приводять у приклад певні донецькі міста, які росіяни брали протягом багатьох місяців. Харків набагато більший і для його знищення просто знадобляться колосальні сили.

Я вірю, що у росіян не вистачить сил, а Збройні Сили України захистять Харків й не дадуть, щоб його ані знищили, ані захопили. Харків'яни у це щиро вірять,
– зазначила кореспондентка 24 Каналу.

До того ж нині довкола в Харкова, зокрема в прикордонній території, будують потужні фортифікаційні споруди, а наші захисники ще більше підготовлені й вмотивовані ніж 2022 році. Тож, які б цинічні заклики й закиди пропагандисти не робили в ефірах, – це неправда.

Яскравий тому приклад – виробниче підприємство, яке росіяни розбили в Холодногірському районі, де вигоріло сім поверхів. Там було кілька комерційних потужностей. Зокрема, виробництво електроприладів, типографія, яка друкували дитячі книжки. За годину після удару в російських пабліках з'явилась інформація, що там були іноземні найманці та виробництво безпілотників.

Це фейк чистої води. Я і мої колеги бачили цю будівлю, навіть зайшли в приміщення, які вигоріли та постраждали. Ми бачили ці книжки та пазли, які так і не вийшли в продаж,
– додала кореспондентка 24 Каналу.

Вона вкотре наголосила, що інформацію про "сіру зону", про захоплення і про "братські" народи – це пропаганда.

Фейки росіян про Харків

  • Російська пропаганда дедалі частіше поширюєвкиди про "наступ на Харків",щоб посіяти паніку в суспільстві. Речник ГУР МО Андрій Юсов наголосив, що це звичайнісінька ІПСО, а жодних нових ударних груп не фіксують.
  • Після фейків про нібито наступ, Кремль почав поширювати повідомлення нібито від ДСНС України щодо евакуації з Харкова та його околиць. У такий спосіб росіяни намагаються посіяти хаос в українському суспільстві.
  • Однак пропагандисти не думають зупинятися. Цього разу вони видали всеукраїнську статистику захворюваності на кашлюк за харківську. Нібито причиною росту випадків є відсутність світла, води та потрібного лікування в місті.
Теги по теме
Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом