Щоб печінка була дійсно смачною – її потрібно правильно приготувати. Якщо продукт просто посмажити шматочками на сковорідці – він буде достатньо гіркуватим, а також жорстким. Тому найкраще рішення – зробити торт з печінкових млинців.
Ідея приготування смачного печінкового торту опублікована на сторінці фудблогерки Юлії з ніком zefirka_recipes в Instagram. Для начинки можна обрати гриби, а також плавлений сир.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 400 г
- молоко – 200 г
- яйця – 2 шт.
- борошно – 3 ст.л.
- сіль – щіпка
- олія – 1 ст.л.
Інгредієнти для начинки:
- печериці – 200 г
- морква –1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- плавлений сирок – 2 шт.
- майонез – 200 г.
- сіль, перець
- вершкове масло
Спосіб приготування:
1. В мисці зʼєднати печінку, молоко, яйця, борошно, сіль.
2. Збити занурювальним блендером до однорідності.
3. Додати ложку олії і ще раз перемішати.
4. Смажити млинці на сухій сковорідці з обох боків до румʼяності.
5. Тим часом обсмажити на вершковому маслі гриби, додати дрібно нарізану цибулю та натерту моркву, посолити, поперчити.
6. Готувати до мʼякості.
7. Перекласти в тарілку, змішати з натертим плавленим сиром.
8. Заправити майонезом.
9. Кожен млинець змастити начинкою і накрити наступним.
10. Останній млинець змащуємо лише майонезом і прикрашаємо за смаком: натертим твердим сиром, зеленою цибулею.
11. Поставити в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шашлик із печінки
- Салат із печінки
- Салат з печінки тріски з яйцем і цибулею