"У разі схвалення сенатом негайно підпише закон": Зеленський провів телефонну розмову з Байденом
"У разі схвалення сенатом негайно підпише закон": Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

"У разі схвалення сенатом негайно підпише закон": Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, під час якої очільники держав обговорили перший пакет американської допомоги після ухвалення закону

Про це Зеленський повідомив у Telegram. 

"Провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в палаті представників. Президент запевнив, що в разі схвалення і сенатом негайно підпише закон. Я вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство", - розповів президент. 

Також він зазначив, що під час телефонної розмови він обговорив з Байденом перший пакет оборонної допомоги Україні після ухвалення відповідного закону. 

"Маю запевнення президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності", - підкреслив Зеленський. 

Також український лідер розповів американському колезі про повітряний терор РФ ракетами, дронами та бомбами, зокрема - про сьогоднішній удар окупантів по харківській телевежі.  

"Я також відзначив двопартійну підтримку законопроекту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам", - додає Зеленський. 

Водночас сторони обговорили підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру. 

  • У суботу, 20 квітня 2024 року, палата представників конгресу США провела історичне голосування, під час якого погодила пакет допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню у розмірі 95 млрд доларів.
Теги по теме
Украина США Владимир Зеленский Джо Байден Президент Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом