Opel представив новий Grandland 2024
Opel представив новий Grandland 2024

Opel представив новий Grandland 2024

Opel, що належать Stellantis, презентував нове покоління кросовера Grandland. Старт продажів новинки почнеться восени цього року.

Нова генерація моделі значно додала в розмірах. Кросовер збільшився на 173 мм у довжину, 19 мм у висоту та 64 мм у ширину. Завдяки цим збільшенням Grandland тепер має довжину в 4650 мм, ширину - 1905 мм й висоту - 1660 мм. Колісна база – 2748 мм.

Читайте також: Opel відроджує Frontera: перші офіційні фото

Кросовер побудований на платформі STLA Medium, яку також поділяє Peugeot 3008. Завдяки цій архітектурі новий Grandland має електричну та гібридні версії. В електричному варіанті кросовер пропонується з батареєю на 98 кВт-год. Новинка від Opel використовує архітектуру на 400 В й може підтримувати швидку зарядку до 160 кВт. Прогнозований запас ходу – до 700 км. Базова версія матиме передній привід, а топова буде пропонуватись з повним.

Також покупцям будуть доступні версії плагіна та м’якого гібрида. Обидві будуть пропонуватись з 1,2-літровим бензиновим двигуном. М’який гібрид буде мати 48-вольтову систему, а плагін матиме запас ходу близько 80 км на електричній тязі й надійде у продаж пізніше.

Також цікаво: Opel Ampera, Ford Focus Electric та Hyundai Ioniq: порівняння електромобілів в українських умовах

З особливостей: новий Grandland має підсвічений логотип спереду, передню частину в стилі «Vizor» разом зі світлом Intelli-Lux Pixel Matrix HD, двоколірне покриття кузова і чіткі лінії колісних арок.

В салоні новинка отримала 16-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, та нові сидіння, які мають бічні валики з електроприводом, вентиляцію та навіть функцію масажу. На передніх сидіннях також є проріз для зменшення тиску на куприк.

Читайте також: Які новинки представлять в Україні Peugeot, Citroen, Opel та Jeep

Opel поки не повідомив дату старту продажів. Очікується, що новий Grandland надійде до дилерів восени цього року. Тоді ж автовиробник розкриє більше технічних подробиць про новинку та вартість комплектацій.

Теги по теме
Новости фото Видео
Источник материала
Поделиться сюжетом