Голова Нацради: медіасередовище повинне нести відповідальність перед суспільством
Голова Нацради: медіасередовище повинне нести відповідальність перед суспільством

Голова Нацради: медіасередовище повинне нести відповідальність перед суспільством

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, застерегла медіаспільноту про відповідальності перед суспільством. Вона підкреслила, що в умовах воєнного стану інформація повинна нести відповідальність перед суспільством.

Герасим’юк вказала на тенденцію зростання маніпулятивних матеріалів, напівправди та фейків у інформаційному просторі, які протистоять якісному інформуванню суспільства. Вона зазначила, що Росія активно веде інформаційні кампанії з метою збільшення зневіри українців та роз’єднання суспільства.

Сергій Демедюк, представник Ради національної безпеки і оборони, вважає, що держава-агресор намагається вплинути на військово-політичне керівництво країн-союзниць України. Він закликав змінювати підходи до інформування населення для відновлення довіри до офіційних джерел інформації.

Андрій Юсов, речник Головного управління розвідки Міністерства оборони, підкреслив інтенсифікацію російських інформаційних атак на західну та українську аудиторії, спрямованих на посилення страху та зневіри серед українців.

Микита Потураєв, голова Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики, висловив занепокоєння щодо анонімності джерел інформації, підкресливши, що анонімність не має нічого спільного зі свободою слова.

Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації РНБО, відзначив активне використання російською дезінформаційною мережею соцмережі TikTok для поширення своїх наративів. Він закликав розвивати український контент у всіх соціальних мережах і надавати правдиву інформацію користувачам.

Нагадаємо, що працівники Департаменту кіберполіції Нацполіції України припинили діяльність понад 15 осередків fake news за час повномасштабної війни.

Источник материала
Поделиться сюжетом