Кепка Шумахера допомогла зібрати 40 тисяч доларів на безпілотник для розвідників
Кепка Шумахера допомогла зібрати 40 тисяч доларів на безпілотник для розвідників

Кепка Шумахера допомогла зібрати 40 тисяч доларів на безпілотник для розвідників

Артефакт від відомого гонщика було розіграно в Україні серед тих, хто задонатив хоча б 200 грн на безпілотник.

Ця кепка Міхаеля Шумахера, в якій він виступав за команду Формули-1 Scuderia Ferrari – особистий подарунок легендарного гонщика одному зі своїх менеджерів після здобуття п’ятого чемпіонського титулу.

Днями кепка була розіграна, а її новим власником став Геннадій Л. родом з Волновахи, який зробив донат у 200 грн. Оскільки Геннадій не зміг приїхати особисто, приз отримувала його родичка, пані Ірина.

Кепка Шумахера допомогла зібрати 40 тисяч доларів на безпілотник для розвідників - Фото 1

Загалом кепка заробила на ЗСУ понад $40000, що стало вагомим внеском в основну мету збору – купівлю розвідувального безпілотника «ГОР». Наразі збір продовжується.

Також цікаво болід Шумахера продали з аукціону

Історія кепки Шумахера досить цікава. На початку широкомасштабного вторгнення волонтер Олександр Петренко, який є заступником голови комітету картингу в Україні, опинився на особистій зустрічі з одним з менеджерів Міхаеля Шумахера. Олександр розповідав про те, як відбувається боротьба за незалежність всередині країни, про волонтерські ініціативи та про те, що може допомогти українцям вистояти в цей скрутний час.

На цій зустрічі менеджер (який побажав не відкривати свого імені для широкого загалу) передав Олександру артефакт зі своєї особистої колекції – кепку Шумахера, яку автогонщик подарував після отримання свого 5-го чемпіонського титулу. Цей артефакт – один з символів незламності та перемоги Міхаеля.

Олександр Петренко передав цей артефакт для збору коштів на користь 2-го Інтернаціонального Легіону оборони України – підрозділу, де за волю України воюють представники більш ніж 30 країн світу. Кепка Шумахера назбирала для легіонерів $40000 донатів.

Довідка Авто24

БпЛА “ГОР — розвідувальний безпілотний літальний апарат з складу безпілотного авіаційного комплексу “ГОР”, створений компанією Ейрлоджикс після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну для спостереження та коригування вогню в режимі реального часу. Він обладнаний високонадійним модулем зв’язку (AES256), що дозволяє заглибитися у тил противника до 40 км в умовах радіоелектронної боротьби (РЕБ). Камерна система з роздільною здатністю Full HD, з 40-кратним оптичним збільшенням і додатковим 2х цифровим зумом для денної камери та 8-кратним цифровим збільшенням для нічної камери.

Кепка Шумахера допомогла зібрати 40 тисяч доларів на безпілотник для розвідників - Фото 2

До речі незабаром має вийти фільм про Міхаеля Шумахера.

Теги по теме
Новости фото
Источник материала
loader
loader