19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кремль не мав "плану Б": у росіян палає через американську допомогу Україні
Кремль не мав "плану Б": у росіян палає через американську допомогу Україні

Кремль не мав "плану Б": у росіян палає через американську допомогу Україні

Боєць ЗСУ, політолог Тарас Березовець розповів 24 Каналу, що поки росіяни розгублені, Пентагон вже заздалегідь перекинув значну частину допомоги в Європу для швидкого постачання Україні. Допомога від США значно знижує шанси росіян щодо успішних наступальних операцій на фронті.

Без "плану Б"

Березовець наголосив, що військова допомога вимагає тиші. Нехай наш ворог сам шукає можливості усвідомити, що відбулось.

"Плану Б" цього разу у Кремля не було, що підтверджує розгубленість та агресія, яка вилилась зі сторінок соцмереж з боку Дмитра Медведєва, Марії Захарової та Дмитра Пєскова. Вони розгублено почали кричати, мовляв, що це "шабаш" і вони дадуть відповідь,
– зазначив боєць ЗСУ.

Підготовка заздалегідь

За словами Березовця, розголошувати конкретний обсяг допомоги, хоча поки він невідомий, не можна. Єдине, що можна сказати – це те, що значну частину допомоги від США Пентагон вже підготував заздалегідь.

Вони (США – 24 Канал) знали та розраховували, що Конгрес ухвалить рішення щодо допомоги. Враховуючи те, що її потрібно було перекинути найближчим часом, вони розмістили значну частину цієї допомоги вже у Європі на військових складах країн НАТО,
– зауважив боєць ЗСУ.

Також він додав, що велика частина цієї допомоги просто чекає підпису президента Джо Байдена. Це станеться не пізніше, ніж у вівторок.

"Допомога опиниться в Україні за лічені дні, тижні після підпису президента", – підкреслив Березовець.

Як допоможе військовий пакет

Розмірковувати над тим, чи військовий пакет США допоможе Україні зупинити росіян, чи наша країна використає його у контрнаступі, не потрібно. Якраз відповідь на це питання дуже б хотів почути наш ворог.

Наведу думку колег з Інституту вивчення війни, які сказали, що надання американського військового пакета може зірвати плани російського наступу. Він може не відбутись або, якщо почнеться, зазнає поразки,
– прокоментував боєць ЗСУ.

Що буде після надання допомоги Україні

  • Видання Bloomberg зауважує, посилаючись на слова Володимира Зеленського, що підтримка США зміцнить Збройні Сили України. Проте, за словами українського військового, якби допомога надійшла раніше, то "і наші втрати могли б бути меншими".
  • Володимир Зеленський заявив, що допомога є шансом на "перемогу". Він додав, що зараз у ЗСУ є шанс стабілізувати ситуацію і перехопити ініціативу на фронті.
  • Сенатор-демократ Марк Уорнер розповів, що США зможе відновити постачання ракет ATACMS. Також сенатор сподівається, що Україна отримає все додаткове озброєння якнайшвидше.
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом