Нацгвардієць, який на заводі Південмаш розстріляв колег, отримав довічне
Нацгвардієць, який на заводі Південмаш розстріляв колег, отримав довічне

Нацгвардієць, який на заводі Південмаш розстріляв колег, отримав довічне

Красногвардійський районний суд міста Дніпро засудив до довічного позбавлення волі строковика, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі, у результаті якої загинуло п’ятеро людей.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Красногвардійський районний суд міста Дніпро засудив до довічного позбавлення волі строковика, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі. У результаті - 5 осіб загинули, серед них одна цивільна, ще 5 – отримали поранення різного ступеня тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на суді чоловік визнав свою провину, розкаявся та попросив вибачення у рідних загиблих.

У ході слідства було встановлено, що під час строкової служби засуджений мав конфлікт з іншими військовослужбовцями. Кілька разів він був свідком сварок, про які доповідав керівництву.

Через це в інших військових сформувалося до нього негативне ставлення. Після чергової словесної суперечки він вирішив вбити тих, хто не поділяв його думок та поглядів. Перебуваючи у кімнаті зберігання зброї, він взяв автомат та набої й почав жорстоко розстрілювати людей.

Після розправи обвинувачений захопив автомат, 200 набоїв до нього та намагався втекти. За кілька годин його затримали у місті Підгороднє Дніпровського району.

У бюро наголосили, що у ході розслідування справи було проведено десятки експертиз, у тому числі стаціонарну комплексну психолого-психіатричну експертизу, яка встановила, що солдат не мав розладів з психікою і діяв цілковито свідомо.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня 2022 року близько 3:40 у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців і працівницю воєнізованої охорони підприємства. Ще п'ятеро нацгвардійців дістали поранення різної важкості. За вбивство, дезертирство і викрадення зброї затримали нацгвардійця Артемія Рябчука.

Теги по теме
Суд Днепр
Источник материала
Поделиться сюжетом