Пропагандисти облажалися з історією про те, як окупанти перестріляли один одного під Очеретиним
Пропагандисти облажалися з історією про те, як окупанти перестріляли один одного під Очеретиним

Пропагандисти облажалися з історією про те, як окупанти перестріляли один одного під Очеретиним

Під Очеретиним сталася феєрична історія, коли російські окупанти перестріляли один одного, але російська пропаганда, як завжди, все перекрутила.

Як зазначив журналіст Денис Казанський, 21 квітня Z-канали виклали відео російських військових з-під Очеретиного, які стверджували, що знищили "зрадників з РДК" і показували купу 200-х. Убиті були в натовській формі, при них були російські паспорти, як свідчила російська пропаганда.

"Два дні недоумкуваті макаки радісно біснувалися в коментарях, раділи трупам і обзивали їх останніми словами. Але тут раптово з'ясувалося, що вбиті виявилися російськими військовими з 30-ї бригади", - зазначив журналіст.

Казанський зазначив, що одного з них вдалося встановити за документами, які показували на відео. Це виявився директор школи з Кемерова Андрій Шинкаренко.

"Після цього пропагандистам швиддко довелося вигадувати нову героїчну версію про те, що російську штурмову групу знищив не дружній вогонь, а нібито вона героїчно загинула в бою із ЗСУ", - зазначив журналіст.

Але найбільший кайф, як сказав Казанський, у тому, що перші радісні пости, де вбитих росіян називали "зрадниками з РДК" і знущалися над їхньою смертю, Z-канали навіть не видалили. "На каналі у Соловйова "ексклюзив" висить досі. Не пропадати ж добру! Тим більше, що Соловйову наср.... на життя якихось там російських холопів. Чим більше їх згноблять у м'ясних штурмах - тим йому веселіше. Більше контенту", - констатував Казанський.

Російські окупанти

На шостому місяці повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська активно формують "добровольчі" підрозділи для війни проти України.

Источник материала
Поделиться сюжетом