Російські шпигуни в Україні: Буданов оцінив прогрес ворожої розвідки за 2 роки війни
Російські шпигуни в Україні: Буданов оцінив прогрес ворожої розвідки за 2 роки війни

Російські шпигуни в Україні: Буданов оцінив прогрес ворожої розвідки за 2 роки війни

Москва пробує розгадати плани Києва, а Київ – "передбачити" наміри Москви. Очільник ГУР розповів, наскільки сильною є російська розвідка в Україні.

Прогрес чи регрес

За словами Буданова, окупанти продовжують "вивідувати" необхідні дані і намагатися використати їх задля власного успіху і посилення.

На питання журналіста, чи зазнали спецслужби ворога прогресу за два роки війни, генерал підкреслив, що війна – це розвиток.

Буданов наголосив, що росіяни особливо підсилилися у сфері кібер- та радіоелектронної розвідки.

Нагадаємо, що влітку минулого року, коли Україна готувалася до контрнаступу, відбувся витік інформації. Плани Києва стали відомі ворогу. Про це, зокрема, заявив президент Зеленський під час великої пресконференції 25 лютого. Глава держави тоді наголосив, що "наші контрнаступальні минулого року були на столі Кремля до того, як вони почалися". Буданов теж визнав витік данихі запевнив, що із цією проблемою працюють.

СБУ викриває агентів Росії: що відомо

  • Нещодавно у Польщі завдяки співпраці СБУ, Офісу генпрокурора та місцевої поліції вдалося затримати чоловіка, який планував замах на Володимира Зеленського. Попередньо, громадянин Польщі сам запропонував свої послуги російським спецслужбам.
  • СБУ також викрила колишнього "регіонала", який корегував авіаудари ворога по Сумщині. Зрадник потрапив в око російської фсб завдяки своїм дописам у соцмережах, де прославляв кремлівський режим.
  • Минулого тижня було затримано російського агента, який готував замах на голову Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. Шпигуном виявився 55-річний місцевий житель, який вийшов на зв'язок із воєнною розвідкою окупантів через знайомого.
  • Місяць тому у Києві у руки правосуддя потрапивголовний спеціаліст одного з департаментів Київської ОВА. "Кріт" намагався "записатися" до однієї з бойових бригад ДШВ, щоб шпигувати за місцями її базування та переміщення у напрямку передової, однак СБУ зруйнувала плани зрадника.
Источник материала
Поделиться сюжетом