Смерть мобілізованого на Закарпатті: омбудсман повідомив скандальну деталь
Смерть мобілізованого на Закарпатті: омбудсман повідомив скандальну деталь

Смерть мобілізованого на Закарпатті: омбудсман повідомив скандальну деталь

Чоловік помер через важке захворювання

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження стосовно смерті мобілізованого чоловіка на Закарпатті, який помер дорогою в навчальний центр. Чоловік отримав довідку від військово-лікарської комісії (ВЛК) про придатність до військової служби.

Цю ситуацію омбудсман тримає на особистому контролі. Про це Дмитро Лубінець написав в Telegram.

"Відомо, що українець згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби. Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження. Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої Представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини", ― написав Лубінець.

Нагадаємо, на Закарпатті стався трагічний інцидент ― мобілізований чоловік помер по дорозі у навчальний центр. У нього стався епілептичний напад.

Офіцер надавав йому домедичну допомогу та викликав "швидку". Проте врятувати чоловіка не вдалось. За фактом смерті мобілізованого громадянина призначено службову перевірку.

Вона повідомляла, що її сину стало погано і йому не надали допомогу. У Хмельницькому обласному ТЦК та СП відреагували на ці звинувачення та зробили заяву.

Теги по теме
Смерть Закарпатье
Источник материала
Поделиться сюжетом