Так яйця ви ще не готували: чудернацька страва з одного інгредієнта
Так яйця ви ще не готували: чудернацька страва з одного інгредієнта

Так яйця ви ще не готували: чудернацька страва з одного інгредієнта

Чудовий варіант сніданку

Яєчня або відварені яйця — один із популярних варіантів сніданку. До речі, ми розповідали, як простіше чистити від шкаралупи другий варіант. Тепер розповідаємо про новий спосіб приготування яєць, який допоможе урізноманітнити своє меню.

Ця проста страва не лише має чудовий смак, але й зберігає всі корисні властивості яєць. Як приготувати запечені яйця, розповіли на порталі ProstoWay.

Чому варто спробувати запечені яйця:

  • запечені яйця відрізняються від варених і смажених яєць щільною консистенцією, насиченим смаком та рум'яною скоринкою
  • при запіканні яйця зберігають всі свої вітаміни та мікроелементи
  • запекти яйця дуже просто, з цим завданням впорається навіть кулінар-початківець
  • запечені яйця можна подавати як самостійну страву, використовувати як інгредієнт для салатів, бутербродів або сендвічів

Як запекти яйця:

Для цього рецепту знадобляться, власне, яйця — і більше нічого. Дістаньте їх з холодильника заздалегідь, щоб вони мали кімнатну температуру. Це запобіжить їх раптовому трісканню при запіканні.

Викладіть яйця у форму для запікання: можна використовувати як форму, так і деко з гратами. Після цього увімкніть духовку. Час запікання може варіюватися залежно від бажаного результату:

  • 20-25 хвилин: рідкий жовток, щільний білок.
  • 25-30 хвилин: щільний жовток, щільний білок.
  • 30+ хвилин: сирний жовток, щільний білок.

Остудіть яйця. Після запікання дайте яйцям трохи охолонути, перш ніж знімати шкаралупу.

Подавайте запечені яйця як самостійну страву, з улюбленими соусами, зеленню, овочами або використовуйте їх як інгредієнт для салатів, бутербродів, сендвічів. Також ми розповідали про важливий момент у приготуванні, який може зіпсувати смак холодцю.

Источник материала
Поделиться сюжетом