12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українська громада Угорщини подарувала посольству вишиту карту України
Українська громада Угорщини подарувала посольству вишиту карту України

Українська громада Угорщини подарувала посольству вишиту карту України

Представники української громади Угорщини подарували посольству «Україну вишивану» – карту України, виконану в традиційному орнаменті українських регіонів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

Зауважується, що проєкт «Україна вишивана» було ініційовано головою Державного самоврядування українців в Угорщині Юрієм Кравченком за підтримки посла України в Угорщині Любові Непоп у лютому 2019 року у рамках Днів української культури в Угорщині.

У результаті кропіткої роботи 18 творчих жінок, за п’ять років була завершена робота над картою-вишиванкою України. У процесі роботи представники української громади Угорщини під керівництвом Зої Кунцевської використовували відповідні орнаменти, аби за допомогою вишивки підкреслити регіональні особливості кожної з українських областей, що об’єднані в єдину та неподільну державу.

22 квітня 2024 року Посольству було представлено результат п’ятирічної роботи: Зоя Кунцевська, Еріка Бенера, Ангеліна Чіннова та Олена Погасій презентували карту-вишиванку України та розповіли про свою роботу в рамках проєкту «Україна вишивана».

«Усі, хто долучився до цієї величезної роботи, вкладаючи у неї частинку своєї душі, щиро вірять, що саме єдність допоможе Україні подолати ворога, а ми віримо, що карта, яка відтепер прикрашатиме стіни Посольства України, стане потужним оберегом для пришвидшення нашої перемоги!», – наголосили у диппредставництві.

Посольство України в Угорщині висловило щиру подяку за кропітку працю та безцінний подарунок посольству жінкам, які долучилися до проєкту.

Нагадаємо, у Будапешті 18 лютого відбулося відзначення Дня української культури в Угорщині, організоване Центром культури та документації за підтримки Столичного Самоврядування українців Угорщини та Самоврядування українців Ференцвароша.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Теги по теме
Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны