"Офіційно вже все уточнено": у Зеленського сказали, коли Залужний розпочне роботу послом у Великій Британії. Відео
"Офіційно вже все уточнено": у Зеленського сказали, коли Залужний розпочне роботу послом у Великій Британії. Відео

"Офіційно вже все уточнено": у Зеленського сказали, коли Залужний розпочне роботу послом у Великій Британії. Відео

Лондон вже погодив кандидатуру колишнього Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного на посту посла України у Великій Британії. До своїх нових обов'язків Залужний може приступити вже за декілька тижнів.

Про це розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телеканалу "Київ 24". За його словами, питання агреману та протокольних процедур вже узгоджені.

"Офіційно вже все уточнено, тобто він буде офіційно послом. Маю на увазі щодо агреману і щодо протокольних процедур", – сказав Подоляк.

За його словами, наразі мають вирішитися лише "деякі логістичні складові", зокрема через Міністерство закордонних справ.

"Я думаю, що це питання вже тижнів. Деякі логістичні складові ще треба вирішити. Я тут не бачу взагалі вже "політизації" навколо прізвища пана Залужного", – сказав радник голови ОП.

Подоляк також додав, що суспільству варто "спокійніше" ставитися до питань відставок під час війни.

"Мені здається, що треба спокійніше ставитися до будь-яких ротацій управлінських кадрів. Тому що війна - це суттєве кризове явище, м'яко кажучи, і не всі витримують навантаження. Чи навпаки - десь треба підсилювати управлінські складові", – зазначив Подоляк.

Як повідомляв OBOZ.UA:

7 березня президент Володимир Зеленський призначив колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного послом України у Великій Британії. МЗС направило британській стороні запит на погодження. Раніше глава держави наголосив, що Залужний отримав саме ту посаду, яку хотів – у дипломатичній сфері.

У лютому після звільнення з посади колишній головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний пройшов військово-лікарську комісію і був визнаний непридатним для служби в армії. Також генерал написав рапорт про звільнення з військової служби.

8 лютого президент України Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.На його місце глава держави призначив Сирського.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом