19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Данія виділить €420 млн на відновлення енергетики та відбудову України
Данія виділить €420 млн на відновлення енергетики та відбудову України

Данія виділить €420 млн на відновлення енергетики та відбудову України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови нашої країни. Він передбачає виділення данським урядом €420 млн, повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Окрема увага приділятиметься зеленій трансформації економіки та впровадженню інноваційних рішень у сфері критичної інфраструктури. Зокрема для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику, данський уряд виділить додаткове фінансування на суму 2,85 млрд данських крон (приблизно €380 млн). Ще близько €40 млн піде на підтримку приватного сектору, який бере участь у відбудові України.

Також Україна і Данія посилять співробітництво у сфері суднобудування, розвитку та реконструкції морської портової інфраструктури. Уряди обох країн також опрацьовуватимуть можливості для подальшого співробітництва у сфері суднобудування, пов’язані з військово-морським потенціалом.

У Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства у сфері критичної інфраструктури, а також у сфері бізнесу, промисловості та підприємництва.

Як повідомлялося, Данія ухвалила рішення про виділення 200 млн данських крон ($28,5 млн) на закупівлю української зброї та військової техніки для Збройних Сил України безпосередньо у вітчизняних виробників. Це перше подібне рішення в історії, яке, за словами голови Мінстратегпрому Олександра Камишіна, стане прецедентом для інших країн. Про подібне рішення Україна наполегливо просила своїх партнерів протягом останніх місяців.

Источник материала
Поделиться сюжетом