«Ефект Армагеддону»: експерт розповів, навіщо росіяни вдарили по телевежі у Харкові
«Ефект Армагеддону»: експерт розповів, навіщо росіяни вдарили по телевежі у Харкові

«Ефект Армагеддону»: експерт розповів, навіщо росіяни вдарили по телевежі у Харкові

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами експерта, у багатьох виникли асоціації з ударом по телевежі в Києві, це сталося у березневі дні 2022 року, тоді ще й ходили затяті чутки про те, що чиновники зібрали тривожні валізки і збираються тікати. Тому, констатує він, цей удар, відповідно, породжує якусь знервованість.

«Але для росії важливо спровокувати, щоб почався відтік людей із Харкова, ось це ось була б ідеальна картинка. Безумовно, ураження Х-59-ою ось цієї телевежі створює такий ефект Армагеддону в окремо взятому місті», - наголошує Андрій Золотарьов.

Принагідно він згадує і російські фейки про те, що харків'яни їдуть із міста, ці відео з колоною автомобілів, тільки ось у самому Харкові та на відео була зовсім різна погода. Також, додає гість програми, ми пам'ятаємо, як кілька тижнів тому харків'яни жили з перебоями електрики, складно, але ресторани та кафе працювали, не було втечі.

«Але з технічного погляду чого хотіли досягти? Щоб не було мовлення українських каналів, порушити зв'язок? На цій вежі напевно антени мобільного зв'язку. Ну, я думаю, це питання часу, ця проблема буде усунена. А ось з погляду картинки, демонстрації, для того, щоб спонукати людей до панічних настроїв... Ну, тут для кремля важливіша інформаційна складова, саме ця картинка вежі, яка руйнується», - пояснює Андрій Золотарьов.

Також Знай.ua писав, що Новохатський розповів, чи варто розраховувати, що глобальний Південь перейде на бік України.

Источник материала
Поделиться сюжетом