Кулеба: Щоб змусити Путіна до переговорів, Україні потрібна подвійна стратегія
Кулеба: Щоб змусити Путіна до переговорів, Україні потрібна подвійна стратегія

Кулеба: Щоб змусити Путіна до переговорів, Україні потрібна подвійна стратегія

Україна та союзники повинні працювати над тим, щоб військова позиція РФ зазнала краху

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що війна з Росією триватиме весь рік. Він вважає, що чим швидше Захід наростить виробництво зброї, то швидше вдасться перемогти російського президента Володимира Путіна.

Про це глава МЗС заявив в інтерв’ю The Guardian. Він також розповів, що може змусити Путіна вдатися до переговорів з Україною.

За словами Кулеби, росіяни наростили виробництво зброї та постійно мобілізують додаткові сили. Щоб не допустити перемоги РФ, Заходу потрібно наростити виробництво озброєння, оскільки Росія перевершує Україну сьогодні по обстрілам у співвідношенні приблизно 10 до одного. До того ж Силам оборони не вистачає засобів ППО.

Однак пік військово-промислового виробництва з боку союзників України очікується не раніше кінця 2024 року, сказав Кулеба.

"Коли я бачу, чого досягла Росія у створенні оборонно-промислової бази за два роки війни й чого досяг Захід, я думаю, що з боку Заходу щось не так. Захід повинен усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася", — сказав Кулеба.

Щодо переговорів з Росією, то президент РФ Володимир Путін може погодитися на це лише тоді, коли його військова позиція "буде близька до краху".

"Щоб досягти цієї точки, Україні довелося дотримуватися подвійної стратегії: успіх на полі бою і коаліція країн, яка б підтримала мирну формулу Зеленського про виведення російських військ, репарації та трибунал з воєнних злочинів", — цитує видання слова глави українського МЗС.

Міністр закордонних справ зазначив, що не знає, як довго йтиме війна з Росією, але водночас "Київ очікує, що вона триватиме до наступного року".

"Щоразу, коли я проходжу повз похорон солдата, я подвоюю і потроюю свої зусилля, щоб покласти цьому кінець перемогою України. Я думаю, що наприкінці цієї війни виживе лише одна сторона, і це буде Україна. Але коли я говорю "вижити", я не маю на увазі, що Росія перестане існувати як країна", — наголосив Дмитро Кулеба.

Також "Телеграф" розповідав про те, що Росія може напасти на НАТО. Президент України Володимир Зеленський назвав країни, яким загрожує небезпека

Теги по теме
Россия Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом