В Україні збільшили чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військових
В Україні збільшили чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військових

В Україні збільшили чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військових

У середу, 24 квітня, парламент збільшив чисельність Державної прикордонної служби України на 15 тис. військовослужбовців. За законопроєкт #11091  проголосували 327 народних обранців. Про це написав у Telegram депутат Ярослав Железняк.

- Таким чином загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, становитиме до 75 000 осіб, у тому числі до 67 000 військовослужбовців, - написав Железняк.

Законопроєкт ухвалений на виконання рішень Ставки щодо забезпечення оборони кордонів всієї українсько-російської ділянки з переходом до військового способу охорони державного кордону.

  • Раніше Президент Володимир Зеленський говорив, що в Україні збільшать чисельність прикордонних військ. Це зроблено і з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів нашої держави після цієї війни.
  • У січні 2024 року президент України Володимир Зеленський розкрив чисельність Збройних сил України. За його словами, українська армія налічує приблизно 880 тисяч військовослужбовців.
  • Ще у березні 2022 року до парламенту внесли законопроєкт, який передбачає збільшення чисельності військовослужбовців Державної прикордонної служби у особливий період. 
Теги по теме
Госпогранслужба парламент
Источник материала
Поделиться сюжетом