20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Труни попливли: внаслідок повені росіяни знаходять "цікаві" сюрпризи
Труни попливли: внаслідок повені росіяни знаходять "цікаві" сюрпризи

Труни попливли: внаслідок повені росіяни знаходять "цікаві" сюрпризи

Через сильні паводки росіяни натрапляють і на цікаві "знахідки". Так, наприклад, жителі міста Саранськ виявили на місцевому озері труни, які плавали прямо в ньому, пише 24 Канал.

Один із мешканців записав відео для своєї матері, в якому поділився із нею цією "знахідкою".

"Мам, дивись, я приїхав, і тут гроби плавають. Це Лісне озеро", – сказав у відео місцевий.

Ситуація стає гіршою

У Тюменській області рівень води в річці Ішим за добу піднявся на 140 сантиметрів, тобто до 10,5 метрів. Це рекордний показник за останні 27 років.

Місцева влада попередила, що найближчим часом ситуація залишатиметься напруженою, а рівень води буде тривалим. Водночас допомагати росіянам та рятувати їх влада не поспішає.

"А в нас все добре"

В Абатському районі Тюменської області за останню добу рівень води також збільшився на 64 сантиметри. Пік повені очікують протягом трьох найближчих днів.

Служба Сибірсько-Уральської енергетичної компанії вже заявила, що в Тюменській області Росії через паводок знеструмлено понад 10 населених пунктів. Але пропагандистські канали запевняють мешканців, що служби активно зміцнюють дамби, які захищають від води федеральну трасу, і що в них "все добре".

Тим часом у Курганській області через паводок у шести муніципальних округах залишаються підтопленими 305 житлових будинків і 685 присадибних ділянок.

А в Оренбурзі наразі залишаються підтопленими 5 510 будинків і ще 10 696 присадибних ділянок.

Також під час повені в Оренбурзькій області загинуло щонайменше п'ятеро людей. Про це пише росЗМІ із посиланням на родичів та волонтерів, але цю інформацію намагаються приховати. А от міністр з питань надзвичайних ситуацій Алєксандр Куренков під час перебування в Оренбурзькій області заявив, що загиблих через затоплення в Орську нібито немає.

Звідки повінь

  • 5 квітня в місті Орськ, що в Росії, прорвало греблю дамби, внаслідок чого вода затопила місто та нанесла значних руйнувань.
  • Цікаво, що мер міста Орськ Василь Козупиця за кілька днів до прориву дамби відзвітував у соцмережах, що загрози немає.
  • Основна версія пояснює, що прорив греблі міг статися через різке танення снігу, а також підвищення рівня води в річці Урал та в Іриклінському водосховищі.
  • Владімір Путін тим часом не поспішає відвідувати постраждалі регіони. Своє "занепокоєння" він виявив лише на словах, які не надто допомагають людям затоплених міст.
Теги по теме
Россия Курьезные новости
Источник материала
Поделиться сюжетом