19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зелений борщ із секретом: що додати до страви для оригінального смаку
Зелений борщ із секретом: що додати до страви для оригінального смаку

Зелений борщ із секретом: що додати до страви для оригінального смаку

Зелений борщ можна готувати з м'ясом і без, але смачніше буде на курячому бульйоні. Для яскравого смаку додайте часник, лимонний сік, шпинат.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного зеленого борщу з вареними яйцями, шпинатом, лимоном.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 4 л.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Щавель – 150 г
  • Шпинат – 100 г
  • Лимон – 1/4 шт. 
  • Сіль, перець

Для подачі:

  • Зелень – кріп, петрушка, зелена цибуля
  • Сметана
  • Відварені яйця
  • Бринза чи фета

Спосіб приготування:

1. Бульйон: зваріть курячий бульйон. У бульйон додайте порізану кубиком картопля.

2. Натерту моркву пасеруємо з нарізаною цибулею та часником. Додайте в картоплю та варіть 10 хвилин.

3. За цей час бланшуйте шпинат зі щавлем. Шпинат добре промийте, наріжте і бланшуйте 1 хвилину в окропі із соком лимона. Злийте воду та додайте в суп. Варимо ще приблизно 15 хвилин.

4. Посоліть, поперчіть, додайте ще трохи соку лимона та варені яйця.

Подавайте зі сметаною!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Борщ зелений
  • Пісний борщ із консервованою квасолею
  • Борщ у мультиварці
Источник материала
Поделиться сюжетом