5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Франція попереджає про сплеск небезпечної хвороби напередодні Олімпіади
Франція попереджає про сплеск небезпечної хвороби напередодні Олімпіади

Франція попереджає про сплеск небезпечної хвороби напередодні Олімпіади

Французькі органи охорони здоров’я попереджають про ризик завезених випадків лихоманки денге напередодні Олімпійських ігор через триваючий сплеск вірусу в Америці, повідомляє euronews.

За даними регіонального офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), в Америці зареєстровано понад 5,2 мільйона випадків лихоманки денге, і багато країн стикаються з масштабними епідеміями.

Це більш ніж на 400 відсотків більше, ніж у середньому за останні п'ять років.

Денге – це вірус, який передається людині через укус інфікованого комара. Хоча багато інфекцій протікають безсимптомно, у деяких випадках вірус може бути важким або смертельним.

Цього тижня органи охорони здоров’я Франції попередили, що «безпрецедентна ситуація» в Америці призвела до збільшення випадків завезення з регіону.

У материковій частині Франції було зареєстровано понад 1649 завезених випадків лихоманки денге, переважно з французьких заморських територій Гваделупи та Мартиніки.

Французька влада закликала медичних працівників і населення бути пильними, особливо тому, що тигровий комар, який передає вірус денге, розширив свою присутність у Європі.

Занепокоєння полягає в тому, що людина, інфікована денге, може передати її комару, який, у свою чергу, може передати вірус комусь іншому. Однак він не може передаватися від людини до людини.

Представник міністерства охорони здоров'я Франції додав, що влада «повністю мобілізована» і готується до будь-яких можливих загроз інфекційних захворювань під час Олімпіади.

Подорожуючи в регіони з високим рівнем лихоманки денге, люди повинні носити вільний одяг, який закриває шкіру, і намагатися запобігти укусам комарів, використовуючи засоби від комах і москітні сітки. А після повернення додому, рекомендується проконсультуватися з лікарем, якщо у вас підвищиться температура протягом 15 днів.

Источник материала
Поделиться сюжетом