Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення - 30 років
Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення - 30 років

Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення - 30 років

Діяльність Нацради - конституційного, колегіального органу - справила вирішальний вплив на розвиток телерадіоінформаційної галузі сучасної України.

Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення виповнилося 30 років.

25 квітня 1994 року Президент України Леонід Кравчук видав Указ «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення». 

Перед цим, 21 грудня 1993 року, набув чинності Закон України «Про телебачення і радіомовлення». Він уперше задекларував створення в Україні державного регуляторного та наглядового органу в системі електронних ЗМІ – Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Діяльність Нацради - конституційного, колегіального органу - справила вирішальний вплив на розвиток телерадіоінформаційної галузі сучасної України. Національна рада здійснює державну політику ліцензування телерадіомовлення, відповідає за раціональне використання радіочастотного ресурсу держави, бере участь у реалізації державної політики у телерадіоінформаційній сфері та здійснює контроль за дотриманням телерадіоорганізаціями ліцензійних умов і норм чинного законодавства. 

Фото: з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны