Театр Лесі Українки відмовився від вистав режисера, який підтримав Путіна і назвав війну "спецоперацією"
Театр Лесі Українки відмовився від вистав режисера, який підтримав Путіна і назвав війну "спецоперацією"

Театр Лесі Українки відмовився від вистав режисера, який підтримав Путіна і назвав війну "спецоперацією"

Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки відмовився від вистав проросійського режисера Михайла Резніковича, який був генеральним директором і художнім керівником закладу з 1994 по 2022 рік. Причиною стали його скандальні заяви в інтерв'ю пропагандистам, де режисер назвав війну в Україні "спецоперацією", побажав країні-агресору процвітання і вихваляв диктатора Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю "Главкому" повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. З сайту театру вже забрали усі постановки, до яких був причетний Резнікович.

За словами Карандєєва, мова йде про такі вистави:

  • "Фальшива нота",
  • "У полоні пристрастей (Камінний господар)",
  • "Насмішкувате моє щастя",
  • "Оголена зі скрипкою".

Колишній керівник Театру імені Лесі Українки в нещодавньому інтерв’ю білоруському пропагандистському телеканалу "БелРос", яке згодом передрукувало видання у РФ "Российская газета", поскаржився на "знищення російської культури" та хвалився нагородою від Путіна.

Він із задоволенням згадав, як диктатор у Києві вручав йому звання заслуженого діяча мистецтв РФ ("Володимир Володимирович особисто приколов мені нагороду на піджак – навіть фотографія є"). А втік він з Києва, тому що "останні два роки послідовно знищується велика російська культура".

Варто зазначити, що сам театр імені Лесі Українки на початку повномасштабного вторгнення Росії українізувався, а саме прибрав частинку "російської драми" у назві. Тому нині він – Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки.

Раніше OBOZ.UA писав, що у Театрі Франка гендиректор Євген Нищук зробив неочікувану заяву і провів церемонію нагородження українських журналістів та документалістів, які побували у Маріуполі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом