Ви готували чай неправильно! Названо помилку, яка зіпсує ваш напій
Ви готували чай неправильно! Названо помилку, яка зіпсує ваш напій

Ви готували чай неправильно! Названо помилку, яка зіпсує ваш напій

Щоденно по декілька чашокчаю п'ють багато людей. Але далеко не всі готують напій правильно. Є декілька важливих нюансів, які дуже впливають на смак.

Редакція FoodOboz розповість, які помилки можуть зіпсувати чай. Це неправильний посуд, температура води, а також ще декілька деталей.

Як правильно заварювати чай

Багато людей забувають про цей важливий момент, але саме він дуже впливає на смак напою. Коли ви залили чайний пакетик окропом – обов'язково накрийте чашку блюдечком зверху. Після цього смак буде насиченим.

Скільки часу можна замочувати пакетик

Все залежить від того, наскільки міцний напій ви хочете отримати.Оптимальний час – 4 хвилини. Якщо ж заварювати пакетик – чай буде мати неприємний гіркий присмак.

Якою повинна бути температура води

Температура води також матиме величезне значення для чаю. Найкраща температура для ідеального напою зазвичай становить 95-98 градусів.

Як додавати молоко

Молоко в чай не можна додавати холодним – обов'язково підігрійте. Холодне молоко в гарячому чаї візьметься грудочками. Також, молоко має бути достатньо жирним – так буде значно смачніше.

В якій чашці краще заварювати чай

На смак чаю великою мірою впливає чашка, в якій ви готуєте напій. Ємність повинна бути достатньо товстою – тепло в ній буде зберігатись краще і чай добре навариться.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Чай з молоком
  • Імбирний чай
  • Чайний пунш
Источник материала
Поделиться сюжетом